Η ΠΙΣΙΝΑ (La Piscine) ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Η FILMBOY PICTURES ΤΙΜΑΕΙ ΤΗ 5Οη ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ:

Η ΠΙΣΙΝΑ

(La Piscine)

Από τις 27 Ιουνίου στους κινηματογράφους

σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση

Δείτε το trailer ΕΔΩ

 

Σύνοψη

Ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις τους διακοπές σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.

Σχετικά

Πενήντα χρόνια μετά τη πρώτη της προβολή, η κλασσική ταινία του Jacques Deray που επανένωσε στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό ζευγάρι Alain Delon και Romy Schneider, επιστρέφει στις αίθουσες σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση.

 

Τέσσερα ηλιοκαμένα κορμιά γίνονται μέρος ενός παιχνιδιού πάθους γύρω από μια πισίνα, ενός επικίνδυνου παιχνιδιού που οδηγεί στη δολοφονία. Ο επιθεωρητής Λεβέκ προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος, με την αδρεναλίνη να εκτοξεύεται, σε μια ταινία που λειτουργεί παράλληλα ως ερωτικό και αστυνομικό δράμα αλλά και κρύβοντας και ένα σχόλιο για τη μπουρζουαζία της εποχής.

 

Οι καυτές σκηνές μεταξύ των δύο ηθοποιών, που τη περίοδο των γυρισμάτων στη προσωπική τους ζωή είχαν ήδη χωρίσει μετά από πέντε περίπου χρόνια σχέσης, είχαν σοκάρει το κοινό της εποχής με τον φλογερό ερωτισμό τους.

 

Στη πρόσφατη βράβευσή του στο φεστιβάλ των Καννών με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του, ο Alain Delon με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στη συμπρωταγωνίστριά του Romy Schneider ως μία από τις γυναίκες της ζωής του. Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν 5 συνολικά φορές, με την ΠΙΣΙΝΑ να είναι η 4η κατά σειρά και η πιο εμβληματική.

 

Παρότι εδώ και δεκαετίες θεωρείται ως μία από τις κλασσικότερες καλοκαιρινές ταινίες, το La Piscine έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 1969, κάτι που δεν την εμπόδισε διόλου να διαπρέψει, όντως η τέταρτη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς.

 

Τη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος με 3 Όσκαρ (The Thomas Crown Affair, Summer of ’42, Yentl) Michel Legrand, που έφυγε από τη ζωή μόλις πριν λίγους μήνες.

 

Η ταινία αποτέλεσε έμπνευση για το πρόσφατο A Bigger Splash του Luca Guadagnino.

 

Σκηνοθεσία: Jacques Deray

Πρωταγωνιστές: Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet, Jane Birkin, Paul Crauchet

Διάρκεια: 120′

Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία

Γλώσσα: Γαλλικά, Αγγλικά

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι