Η 60η Επέτειος  του Αστερίξ έγινε 2ευρο!

 

Η 60η Επέτειος  του Αστερίξ έγινε 2ευρο!

Το κόμικ δημιουργήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1959, από τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινι και τον σκιτσογράφο Αλμπέρ Ουντερζο. Μετά από 36 περιπέτειες,  διάσημες παγκοσμίως ο αγαπημένος Γαλάτης, κεντρικός ήρωας των ιστοριών γιορτάζει τα 60 του χρόνια. Ένα γεγονός που το Νομισματοκοπείο της Γαλλίας- Monnaie de Paris-  τιμά με την έκδοση ενός νομίσματος 2 ευρώ μόνο σε ποιότητα Proof και σε blister ακυκλοφόρητο. 

Περιγραφή

Στην εμπρόσθια όψη παρουσιάζεται το προφίλ του Αστεριξ με το διαβόητο κράνος με φτερά. Περιστοιχίζεται με δάφνες και Ρωμαϊκές επιγραφές που αναφέρονται στα 60 χρόνια. Επίσης η χρονολογία 2019 και RF (Γαλλική Δημοκρατία).Η πίσω όψη είναι κοινή όπως όλα τα διευρα των χωρών την Ευρωζώνης . 2 Ευρώ   με φόντο τον χάρτη .

Τα νομίσματα σε Μπλίστερ

  1.  Το Επετειακό Διευρο με τον Αστεριξ και τον Ιντεφιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.
  2. Το Επετειακό Διευρο με τον Οβελιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.
  3. Το Επετειακό Διευρο με Αστεριξ και Οβελιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.

Τα Μετάλλια

  1. Μίνι μετάλλιο του Ιντεφιξ 34μμ, σε ασήμι.
  2.  Μετάλλιο με Αστεριξ και Οβελιξ σε ορείχαλκο Φλωρεντίας 120 x65μμ
  3. Μετάλλιο του Αστεριξ με χρωματιστή ρητίνη και ορείχαλκο 68μμ
  4. Μετάλλιο του Αστεριξ με χρώμα και ασήμι 41μμ
  5. Μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων σε ασήμι κι ορείχαλκο 90×93μμ. Παρμένο από το κόμικ,ο Αστεριξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ( σελ. 38 εικόνα 3). Ο Αστεριξ παίρνει το δάφνινο στεφάνι για την νίκη του παρουσία όλου του χωριού που τον συγχαίρει. Δείχνει το πνεύμα φιλίας κι αδελφότητος που υπάρχει στα άλμπουμ του Αστεριξ . Υπάρχει χαραγμένη αρίθμηση ως το 500.
  6. Μετάλλιο ο Αστεριξ σπάει τα δεσμά σε ασήμι και ορείχαλκο.  Το σπάσιμο των αλυσίδων από τον Αστεριξ χάρη στο μαγικό ποτό που του δίνει ο Οβελιξ. Υπάρχει χαραγμένη αρίθμηση ως το 500.

 

Στο Coins Club, θα βρείτε νομίσματα Νομίμου Κυκλοφορίας αλλά και πρωτότυπα, μοντέρνα και με μικρό τιράζ! 3D, με Χρώμα, με Κρυστάλλους,  που ξεφεύγουν από την κλασική έννοια του νομίσματος. . Εμπιστευθείτε μας!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων