15 χρόνια Schoolwave/ Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

15 χρόνια Schoolwave

Οι αριθμοί λένε (σχεδόν) πάντα την αλήθεια: 15 χρόνια Schoolwave, 2.456 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, 340 που ανέβηκαν πάνω στη σκηνή, περισσότερα από 100.000 παιδιά που βρέθηκαν από κάτω. Λείπει η σπουδαιότερη μέτρηση: οι σφυγμοί. Τα πιεσόμετρα θα σπάγανε.

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ένας από τους guests του φετινού Schoolwave, έδωσε έναν ποιητικό ορισμό για το φεστιβάλ: «Μια απόδραση των εφήβων προς τον αληθινό εαυτό τους». Αυτή την απόδραση θα ζήσουν φέτος 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα και οι χιλιάδες συνομήλικοί τους που θα έρθουν στις 5, 6 και 7 Ιουλίου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Στο τέλος της κάθε βραδιάς εμφανίζεται ένας special guest: Ο Φοίβος Δεληβοριάς (5/7), ο Εισβολέας (6/7) και ο Leon of Athens (7/7). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τo Schoolwave 2019 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Αττικής. Μέγας Δωρητής του φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την επιλογή των 21 συγκροτημάτων, ανάμεσα στα 113 που δήλωσαν συμμετοχή, έκαναν φέτος: ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), ο Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του Ρ/Σ Pepper 96,6), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός), ο Σάββας Δομόσογλου (διοργανωτής συναυλιών – Μύλος Club), ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης (διοργανωτής του IN-EDIT FESTIVAL) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

 

 

Είπαν για το Schoolwave:

«Το να παίξουμε στο Schoolwave ήταν το όνειρο της μπάντας από την πρώτη μέρα που φτιάχτηκε.»

             Crisis Call (metal συγκρότημα από την Κρήτη)

«Πρώτη φορά μας αντιμετώπισαν σαν καλλιτέχνες και όχι σαν κάποιους εφήβους που γρατζουνάνε τις κιθάρες τους.»

Silence (rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη)

«Το Schoolwave είναι η καλύτερη προσομοίωση της επαγγελματικής εμπειρίας που θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον.»

  Prysma (progressive rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη)

«Το πιο μαγικό στο Schoolwave είναι οι γνωριμίες που κάνουμε με τις άλλες μπάντες, τους εθελοντές και το κοινό. Ξαφνικά νιώθεις μέρος μιας κοινότητας από συνομηλίκους.»

                                    Γυμνασμένα Κορμιά (ska punk συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη)

«Στο Schoolwave έχω στήσει το τηλεσκόπιό μου σε όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες: υπήρξα θεατής, μέλος της κριτικής επιτροπής, μουσικός καλεσμένος, φίλος των διοργανωτών. Μία οπτική γωνία μού λείπει μόνο και είναι φοβάμαι η πιο σημαντική: του ίδιου του μαθητή που εμφανίζεται με τη μπάντα του. Που ανεβαίνει τη σκηνή αναιδής και αγωνιώδης, παρανοϊκός και ντροπαλός, ερωτευμένος και αδιάφορος για τον έρωτα. Όταν ήμουν εγώ μαθητής δεν υπήρχε το Schoolwave. Αν υπήρχε θα είχα σίγουρα στείλει τα τραγούδια μου. Τα έστειλα στον Χατζιδάκι και – τώρα που το σκέφτομαι-δεν είναι μακριά το ένα από το άλλο. Ο Χατζιδάκις επηρέασε φοβερά τη γέννηση του Schoolwave κι όχι μόνο γιατί στην διοργάνωση η παρέα εκκινεί από το πνεύμα του. Αλλά και γιατί το κύριο στοιχείο της δύναμης της μουσικής του είναι ο έφηβος. Το ντροπαλό παιδί της «Οδού Ονείρων» που εκφράζεται και αποδρά. Ξανανεβαίνω στη σκηνή του Schoolwave να γιορτάσω τα 15 χρόνια του και να ευχηθώ να τα εκατοστήσει, βοηθώντας τους αληθινούς εφήβους αυτού του σημείου της γης να δραπετεύσουν προς τον αληθινό εαυτό τους.»

                                                                                                        Φοίβος Δεληβοριάς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2019

INFO

Διοργάνωση:  Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Αττικής

Μέγας Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερες πληροφορίες: www.schoolwave.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και