“Passion For Life”. Ατομική έκθεση ζωγραφικής, Μαίρη Στεφάνου

Passion For Life/ Ατομική έκθεση ζωγραφικής, Μαίρη Στεφάνου

Το Σάββατο 29 Ιουνίου εγκαινιάζεται στο Δωμάτιο, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Στεφάνου,”Passion For Life”.

Διάρκεια : 28 Ιουνίου – 4 Ιουλίου

Εγκαίνια :  Σάββατο 29 Ιουνίου ώρες 20:00-22:30

Η ίδια η ζωγράφος σημειώνει:

«Ζωγραφική …  Ο τρόπος μου να εκφράζομαι και να επικοινωνώ. “Παίζοντας” με τα χρώματα και πειραματιζόμενη, το ύφος και η τεχνική μεταλλάσσεται και συνεχώς αναγεννιέται. Με τα χέρια και το σώμα πια, σε άμεση επαφή με τα χρώματα και τον καμβά, δημιουργώ τις φυσικές μου προεκτάσεις. Ακούγοντας μουσική που με εμπνέει και ακολουθώντας την εσωτερική μου φωνή, μέσα στην ροή και τον αυτοσχεδιασμό, έρχεται η δημιουργία. “Στιγμή” έκστασης και απελευθέρωσης.»

Η Ιστορικός Τέχνης Όλγα Λατουσάκη και επιμελήτρια της έκθεσης  σημειώνει:

Το έργο της Μαίρης Στεφάνου αποτελεί ένα σύνολο αποσπασματικών γεγονότων της ζωής της, μικρών και μεγάλων, που καθόρισαν    την καλλιτεχνική της πορεία και  διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. Με αδρό και άμεσο τρόπο, καταφέρνει να παρασύρει το θεατή στον δικό της κόσμο. Γενναιόδωρη, εκφραστική και ασυμβίβαστη, η Στεφάνου έχει το χάρισμα να υπερβαίνει τα όρια της εικαστικής ρουτίνας, αποτυπώνοντας με πληθωρικό τρόπο τη δική της, ρηξικέλευθη ματιά, σπάζοντας με μαεστρία το αναμενόμενο.

Επηρεασμένη από τη ζωντάνια και την κίνηση του έργου του Pollock, αφυπνίζει τις αισθήσεις και το συναίσθημα μέσω του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Μέσα από αλλεπάλληλα στρώματα χρώματος και αντιθέσεων, ο θεατής γίνεται μάρτυρας μικρών εκρήξεων ποικίλων συναισθημάτων, με αποτέλεσμα την άμεση, σχεδόν ακούσια επικοινωνία με το έργο. Κάθε καμβάς της αποτελεί ένα ταξίδι με αφετηρία το απόλυτο μηδέν και προορισμό το μοναδικό ζητούμενο: τη ζωή. Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει λεπτομερώς την αποσπασματική δημιουργία ενός νέου σύμπαντος, απαλλαγμένου από σκοτεινές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα και φόβο για το άγνωστο.

Για τη Στεφάνου, σημασία δεν έχει το σχέδιο, η ανατομία και η φόρμα, αλλά η ειλικρινής απεικόνιση του πάθους της για ζωή. Οι αναπάντεχοι χρωματικοί της συνδυασμοί μετατρέπουν τον λευκό, άδειο καμβά σε ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ενέργειας. Δε διστάζει να ανατρέψει υπάρχουσες συνθήκες, να αμφισβητήσει συμβατικές αρχές και να προχωρήσει με το δικό της, μοναδικό τρόπο στη δημιουργία. Αυτό, άλλωστε, είναι και η ζωγραφική. Η τέχνη που έχει τη δύναμη, αθόρυβα, κι όμως τόσο εκκωφαντικά, να μας τραβά έξω από το τέλμα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας, οδηγώντας μας σε φωτεινούς δρόμους, εκεί που το φως συναντά το σκοτάδι.

Βιογραφικό

Η Μαίρη Στεφάνου  γεννήθηκε  το 1981, με Αγγλική και Ελληνική καταγωγή και μεγάλωσε  στον Πειραιά. Η ενασχόληση της με διάφορες μορφές τέχνης ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαγειρική Τέχνη, Μοντέρνο Τραγούδι, Μουσική αρμονία και Ζωγραφική στο κέντρο τεχνών Vivarte της Ισπανίδας ζωγράφου Sandra Pons Carreras και παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια στο Borgias College of Fine art and Design. Έχει  εκθέσει έργα της και παρουσιάσει  εικαστικά performances σε πλήθος γκαλερί, πινακοθήκες, φεστιβάλ, εικαστικά project, video art, μουσικές σκηνές. Έχει υπάρξει φιναλίστ σε διεθνείς διαγωνισμούς τέχνης και συνεργάζεται  με γκαλερί, καλλιτεχνικούς χώρους, γραφεία αρχιτεκτονικά και Interior Design στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες Έκθεσης :

Οργάνωση /Επιμέλεια : το “Δωμάτιο”

Διεύθυνση: Σολωμού 55,Ομόνοια

                     7ος όροφος

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή έως Πέμπτη: 19:00-21:00

Κυριακή 17:00 έως 19:00

Ώρες λειτουργίας την ημέρα των εγκαινίων: 20:00 έως 22:30

Επικοινωνία για την έκθεση: [email protected]

+30 6944182897

Κείμενο Έκθεσης: Όλγα Λατουσάκη, Ιστορικός Τέχνης

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώργος Καστανάκης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Λαζάρου // [email protected]

* Η παραγωγή των εκτυπωμένων αντικειμένων τέχνης έχει γίνει από την Apolyto Creative Spot

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –