Μαρκ Χατζηπατέρας  Building Hope- Δράσεις για παιδιά παράταση

Μαρκ Χατζηπατέρας  Building Hope

 Πειραιώς 260 – Προαύλιο, 19:00-21:00

Παράταση εγκατάστασης μέχρι τις 17 Ιουλίου

 

Φέτος το καλοκαίρι, η Πειραιώς 260 έχει γεμίσει παιδικές φωνές και γέλια. Για πρώτη φορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εγκατάσταση για παιδιά, που λειτουργεί όλα τα απογεύματα. Ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης Μαρκ Χατζηπατέρας εγκαθιστά στο προαύλιο της Πειραιώς 260 το Building Hope, ένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι. Κάθε απόγευμα, από τις 19:00 ως τις 21:00 το βράδυ, τα παιδιά μπορούν να παίζουν στην πρωτότυπη εγκατάσταση που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260, με ελεύθερη είσοδο!

 

Οι δράσεις για παιδιά εγκαινιάστηκαν πριν 4 χρόνια στο Φεστιβάλ, με τη Δημιουργική απασχόληση στην Επίδαυρο. Φέτος, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές παραγωγές, με εξέχουσα το Building Hope, που θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του καλλιτεχνικού προγράμματος στην Πειραιώς 260 (17 Ιουλίου), λόγω της πολύ μεγάλης επιτυχίας του.

 

Δημιουργός site-specific εγκαταστάσεων σε γκαλερί, μουσεία και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη και την Αμερική (όπως το μετρό της Νέας Υόρκης, αλλά και η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης), ο Μαρκ Χατζηπατέρας δημιούργησε ένα έργο από τμήματα βασισμένα σε αρχέτυπες γεωμετρικές φόρμες που συναντάμε στην αρχιτεκτονική και την τέχνη όλων των περιόδων και πολιτισμών, και υποδηλώνουν τις κοινές μας καταβολές. Είναι φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους καλούνται να παίξουν δημιουργικά, συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας, μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα με οδηγό ένα μεγάλο μπάνερ που απεικονίζει τους συνδυασμούς σαν παζλ που δημιουργούν τα κομμάτια.

Το Building Hope πρωτοπαρουσιάστηκε σε μικρότερη κλίμακα και με άλλα υλικά το 2007 στην παιδική χαρά του Ζαππείου και στην έκθεση «Τόποι» του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και είναι βασισμένο σε προηγούμενα έργα του καλλιτέχνη, όπως το Sections 1995, φωτογλυπτική σειρά, και το Sections 2004, γλυπτική εγκατάσταση που είχε τοποθετηθεί στον πεζόδρομο που οδηγεί στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο