“Η γιορτή για τα 80 χρόνια του συνθέτη” ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

“Η γιορτή για τα 80 χρόνια του συνθέτη”

Τραγούδησαν: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Συμμετείχε η 24μελής ορχήστρα ΠΑΛΙΝΤΟΝΟΣ ΑΡΜΟΝΙΑ και το Χορωδιακό Εργαστήρι Σταύρου Μπέρη

Την Ορχήστρα διηύθυνε ο Συνθέτης

 

Στο κατάμεστο Ηρώδειο γιορτάσαμε το βράδυ της Παρασκευής τα 80 χρόνια του Γιάννη Μαρκόπουλου σε μια πραγματικά συγκινητική βραδιά από αυτές που μένουν στην μνήμη μας για πάντα.

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης ενθουσίασαν και συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους σ’ ένα απαιτητικό ρεπερτόριο με τραγούδια που έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Τραγούδια από αυτά που έχουν στιγματιστεί από τις πρώτες ερμηνείες τους και που πήραν νέα πνοή από δύο ιδανικούς όπως αποδείχθηκε ερμηνευτές της νεότερης γενιάς.

 

Και όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι σε μια γιορτή για τον συνθέτη που αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ανέβηκε στην σκηνή καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες λάτρεις της μουσικής του, που γέμισαν ασφυκτικά το αρχαίο Ωδείο, αλλά και από εκείνους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και κάθισαν έξω από το Ηρώδειο για να ακούσουν τη συναυλία.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος διεύθυνε την ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και έχοντας μαζί του το Χορωδιακό Εργαστήρι Σταύρου Μπέρη, δεν ήταν λίγες οι φορές που το χειροκρότημα ερχόταν και στην μέση των τραγουδιών.

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης είχαν να μετρηθούν με τραγούδια θρύλους όπως τα “Παραπονεμένα λόγια”, το “Μιλώ για τα παιδιά μου” και τα “Χίλια μύρια κύματα”, αλλά και “Τα λόγια και τα χρόνια” και τα “Μαλαματένια λόγια” και κατάφεραν να συγκινήσουν και να ενθουσιάσουν το κατάμεστο Ηρώδειο με τις στιβαρές τους ερμηνείες και το σεβασμό που προσέγγισαν το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Ήταν μια γιορτή από αυτές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας και αποτελούν σημείο αναφοράς.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι