Η δυναμική VENUS GALLERY σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου στη Μύκονο.

Η δυναμική VENUS GALLERY σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου στη Μύκονο.

Την τρίτη κατά σειρά έκθεση του εικαστικού της προγράμματος για το 2019 παρουσίασε την Κυριακή 14 Ιουλίου στο φιλότεχνο κοινό, ο χώρος Τέχνης VENUS GALLERY στο ξενοδοχείο Aphrodite Beach Resort στην παραλία του Καλαφάτη στη Μύκονο.

Η εκδήλωση ήταν διπλή για το δημοφιλές ξενοδοχείο καθώς την ίδια ημέρα εγκαινιάστηκε και το νέο εστιατόριο BLUE Fusion Art Restaurant. Ενισχύοντας το προφίλ διανόησης του ονόματος του, το διαχρονικό ξενοδοχείο, συνεργάζεται με τον φορέα πολιτιστικών δράσεων RESTART και παρέχει στους διεθνείς επισκέπτες του μια διαφοροποιημένη υπηρεσία διαμονής μέσω ενός άρτια φροντισμένου προγράμματος Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το κοινό αρχικώς περιηγήθηκε ανάμεσα στα έργα 31 σύγχρονων εικαστικών που παρουσιάστηκαν στον εντυπωσιακό χώρο Τέχνης, σε μια έκθεση προς τιμή της καταξιωμένης εδώ και 40 χρόνια ποιήτριας Λίνας Νικολακοπούλου. Με τη γραφή της επηρέασε ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού ρεπερτορίου και δημιούργησε τα ψυχικά ερεθίσματα για πολλές γενεές ανθρώπων. Οι στίχοι από τα τραγούδια της ενέπνευσαν τους εικαστικούς οι οποίοι δημιούργησαν πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά αποτυπώνοντας το συναισθηματικό ίχνος που τους άφησαν.

Στη συνέχεια, ευφάνταστα κοκτέιλ και ιδιαίτερες γεύσεις περιέμεναν τους επισκέπτες στο χώρο του εστιατορίου. Το Blue Fusion Art Restaurant είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομα του. Κάτι μοναδικό στη Μύκονο.  Μια εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών μεγάλων διαστάσεων, προϊδεάζει τον επισκέπτη για το εννοιολογικό πλαίσιο της γαστρονομικής εμπειρίας που θα ακολουθήσει. O Chef Μίλτος Καρούμπας μαζί με τον συνεργάτη του Executive chef Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, επιμελείται του Fusion μενού αξιοποιώντας και τοπικά προϊόντα στα πιάτα του. Τα πιάτα εντυπωσιάζουν με χαρακτηριστικούς συνδυασμούς Ιαπωνικών γεύσεων με άρωμα Μεσογείου. Ο «Κήπος των Γλυπτών» που τον επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου, ολοκληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία του Blue Fusion Art Restaurant μιας και το γεύμα γίνεται σε ένα περιβάλλον Τέχνης. Ο διαγωνισμός γλυπτικής, με την ψηφοφορία του κοινού για το αγαπημένο του έργο ξεκίνησε επίσημα και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης ώστε το εστιατόριο να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλης κλίμακας γλυπτικές εγκαταστάσεις από διεθνείς καλλιτέχνες.

Στον «Κήπο των Γλυπτών» συμμετέχουν με έργα τους οι γλύπτες:

HelenMudie Ioannidou // Σπύρος Κοντούλης // Γιάννης Κουλουρίδης // Γιώργος Μπαρδάκας

Στην έκθεση «Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου» συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Αγγελική Κώσταλου // Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης // Αγγέλα Ευθυμιάδη // Αγγελική Μπόμπορη // Έφη Μωραΐτη // Ελένη Μαραθού // Εύα Παρσωτάκη // Εβίτα Κανέλλου // Φανή Γαβαλά // Γιώργος Ζερβάκης // Γεωργία Τρούλη // Χαρά Ματζουρανάκη // Ιάκωβος Φιλίππου // Κατερίνα Δεληγιάννη // Κατερίνα Χατζή // Κατερίνα Μαυρολέων // Κωνσταντία Μακρή // Κωνσταντίνος Ραμμίδης // Μανταλένα Τάνη // Μαίρη Αρνή // Μαρία Διακοδημητρίου // Μαίρη Στεφάνου // Νίκη Μπίγαλη // Νίκη Μιχαηλίδου // Παλίντα Γεωργουλάκου // Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης // Πόπη Παλατιανού // Ρούλα Βασιλάκη // Ρούλη Μπούα // Σοφία Ελένα // Σοφία Πρέκα

Concept: Δημήτρης Λαζάρου

 

Η στιχουργός σημειώνει:

«Με μαγνήτιζαν από παιδί όλα εκείνα που “μιλούσαν” από μόνα τους. Όλα όσα γεννιούνται για να εκπέμπουν στη σιωπή. Ο μέσα κόσμος κι ο έξω κόσμος  σε μια συνεχή  ερωτική σχέση. Μου μιλούσαν χωρίς λόγια  και μ ‘έκαναν να γυρεύω λόγια  για να τα νοιώσω πιο βαθιά ή ίσως για να τα κάνω πιο δικά μου. Σκάλες, παράθυρα ανοιχτά, σφουγγαρισμένα μόλις  πατώματα, μαξιλάρια που τα χτυπούσε αιφνίδια  του ήλιου το φως, χειρονομίες και βλέμματα απρόσμενα. Γέμισε το είναι μου εικόνες. Εκείνες γέννησαν λόγια ,τα λόγια έγιναν τραγούδια. Τώρα εκείνα τα τραγούδια γέννησαν ζωγραφιές για μια έκθεση τριγυρισμένη από τη θάλασσα που δεν παύει  κι εκείνη να κινείται.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ζωγράφους που φιλοτέχνησαν  αυτούς τους πίνακες με αφορμή τα λόγια κάποιων στίχων μου. Κι εσάς που θα ρίξετε μια ματιά στους κόσμους που αναδύθηκαν απ’τη συνάντηση αυτών των δυο τεχνών».
Λίνα Νικολακοπούλου

 

Η  Restart – ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών, αποτελώντας αξιόπιστο εργαλείο Πολιτιστικής διαχείρισης.

http://restartplatform.com/

http://aphrodite-mykonos.com/

https://www.facebook.com/restartcontemporary/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις