Ο Αντώνης Μαρτσάκης στο Θέατρο Βράχων

«Κρήτη, Μητέρα τσ’ Αρχοντιάς”

Ο Αντώνης Μαρτσάκης στο Θέατρο Βράχων

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Συμμετέχει πλειάδα κρητικών μουσικών και ο Λαογραφικός Όμιλος “Κουρήτες”

Ο Αντώνης Μαρτσάκης είναι ένας ιδιαίτερος τραγουδιστής και βιολιστής, που κρατά όχι απλώς ζωντανή αλλά και επίκαιρη την παραδοσιακή κρητική μουσική και τα ριζίτικα τραγούδια.

Στη μεγάλη συναυλία του με τίτλο «Κρήτη, μητέρα τσ`αρχοντιάς» στο Θέατρο Βράχων την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η παραδοσιακή μουσική της Κρήτης θα εκφραστεί μέσα από το τραγούδι και το χορό.

Κισσαμίτικα συρτά, κοντυλιές Ανατολικής και Κεντρικής Κρήτης, πυρρίχιοι ήχοι με ασκομαντούρες και νταουλάκια, μαντολίνα και λαούτα, ταμπαχανιώτικα με μπουλγαρί και φυσικά ριζίτικα τραγούδια θα απαρτίσουν το πρόγραμμα, ενώ δεν θα λείψουν επιλογές από τις επτά προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Αντώνη Μαρτσάκη και διαχρονικά κομμάτια σπουδαίων Κρητών καλλιτεχνών.
Ο Μαρτσάκης, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, επέστρεψε στην Ιεράπετρα και αφοσιώθηκε στην αυθεντική μουσική του νησιού του. Αφοσιώθηκε στον τρόπο ζωής που ενέπνευσε και οικοδόμησε τη μουσική αυτή, αφού κυκλοφορεί με την κλασική κρητική ανδρική φορεσιά. Ήταν έξι ετών όταν –ζούσε ακόμα στην Αθήνα- χόρεψε τα πρώτα του ζάλα στους κρητικούς χορούς με πρώτο χοροδιδάσκαλο τον Ανδρέα Μαριανάκη, ενώ σε ηλικία εννέα ετών άρχισε να μαθαίνει βιολί, παθιάστηκε μαζί του και έγινε ένας τρόπος ισχυρής έκφρασης. Τα καλοκαίρια που πήγαινε με την οικογένειά του στα Χανιά περνούσε τις διακοπές του κάνοντας μαθήματα με τον σπουδαίο βιολάτορα Μιχάλη Κουνέλη. Λίγο αργότερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα Καλεργιανά Κισσάμου, ενώ από δώδεκα ετών μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Γιάννη που παίζει λαούτο, άρχισαν τις ζωντανές εμφανίσεις και δημιούργησαν έναν μικρό μύθο γύρω από τα όνομά τους στα κρητικά γλέντια. Η Δόμνα Σαμίου γρήγορα τον εντόπισε και έτσι βρέθηκε 25 ετών να τραγουδάει στο Ηρώδειο ενσαρκώνοντας την ιδανική εικόνα του Κρητικού μουσικού και χορευτή.

Πρόσφατα παρουσίασε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με τον παγκοσμίως διακεκριμένο χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη στο ΚΠΙΣΝ. 

Μαζί με τον Αντώνη Μαρτσάκη εμφανίζονται οι σταθεροί συνεργάτες του:

Νίκος Μαρεντάκης (λαούτο)
Κανάκης Κοζωνάκης (λαούτο και τραγούδι)
Χαράλαμπος Πιτροπάκης (ασκομαντούρα, μαντούρα και σητειακό νταουλάκι)

Συμμετέχουν επίσης οι:
Γιάννης Μαρτσάκης (θιαμπόλι, λαούτο)
Φραγκίσκος Μπαλτζάκης (ασκομαντούρα και σητειακό νταουλάκι)
Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουλγαρί, κιθάρα)
Μιχάλης Χαρκιολάκης (μαντολίνο)

Στο χορευτικό πρόγραμμα ο Λαογραφικός Όμιλος “Κουρήτες”

Στην είσοδο θα μοιραστεί παραδοσιακό κρητικό κέρασμα.

 

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια:
10 ευρώ προπώληση – φοιτητικά,
12 ταμείο θεάτρου την ημέρα της παράστασης

Οργάνωση: Μελωδικό Καράβι
Αντώνης ΜαρτσάκηςWebsite Facebook Instagram YouTube

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB Παρασκευή 12 Απριλίου 21:00     Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… Ξανά! Στη σκηνή του Fuzz Club. Για μία μοναδική εμφάνιση την

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από