Meatball του Δημήτρη Φούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Meatball στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Το θεατρικό έργο, Meatball του Δημήτρη Φούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Το θεατρικό έργο Meatball, διακρίθηκε στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων και θα παρουσιαστεί μαζί με δυο ακόμη μονόπρακτα, σε μια παράσταση.

 

 Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019,

στις 20.30 στο Θέατρο,  Είσοδος Ελεύθερη

«MEATBALL» του Δημήτρη Φούτσια:

«Ένα φιλικό δείπνο μεταξύ συναδέλφων και των συζύγων τους, θα λάβει απρόσμενη τροπή, όταν στο πάτωμα του καθιστικού βρεθεί ένα απρόσμενο εύρημα. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει συγκρούσεις και εντάσεις μεταξύ των ζευγαριών, μιας και ο νόμος έχει αλλάξει όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων. Κάποιοι όμως, εκεί έξω, δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα.».

Συγγραφέας: «Μια κωμωδία παραλόγου με οικολογικό χαρακτήρα. Το ανθρώπινο είδος μπορεί να μην έχει και πολύ χρόνο ακόμη στην διάθεσή του, σ’ αυτή την γη. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε τι κάνουμε και ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος ώστε οι πράξεις μας να μην προάγουν την βία και τον φασισμό με οποιονδήποτε τρόπο;»

Ο Δημήτρης Φούτσιας ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός στην Αθήνα. Την χρονική περίοδο, 2013 – 2016 σκηνοθέτησε και παρουσίασε με επιτυχία, το θεατρικό του έργο, «Ριγκολιός, το ταξίδι μιας ρίγας» σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, (Επί Κολωνό, Παραμυθίας, κλπ.). Έγινε δεκτός και συμμετείχε στο 1ο στούντιο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, στα εργαστήρια θεατρικής γραφής του ΚΕΣ του Χάρβαρντ και ποίησης του ιδρύματος Σινόπουλος.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ), που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές.

Meatball | Συγγραφέας: Δημήτρης Φούτσιας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Βοηθός σκηνοθέτη : Λιάννα Ανδρικοπούλου

Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Βασιλική Κίσσα, Πάνος Μαλικούρτης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.

Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ 2019

Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση

Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

στις 20.30

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη