Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε Angel Has Fallen

Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε
Angel Has Fallen

12 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON
Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/4zsMhdBBsQw

Ποιος θα είναι δίπλα σου όταν ο άνθρωπος που εμπιστευόσουν περισσότερο βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά;

Λίγα λόγια για την ταινία

Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο. Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Εισαγωγή

Σε έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους ρόλους του, ο ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ (RocknRolla, Η Ληστεία του Αιώνα) δείχνει αυτή τη φορά μια διαφορετική και σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα που υποδύεται, του Μάικ Μπάνινγκ. Εδώ, ο πάλαι ποτέ πιστός πράκτορας έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο απίθανο εφιάλτη του: να κατηγορηθεί πως συνωμότησε να δολοφονηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι ρόλοι ξαφνικά αλλάζουν και ο κυνηγός γίνεται ο κυνηγημένος. Δίχως να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο και με μονάχα την οικογένειά του στο πλευρό του, ο Μπάνινγκ θα κάνει τα πάντα να σώσει την πατρίδα του.

Η ταινία «Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» είναι η τρίτη ταινία της επιτυχημένης σειράς – έχουν προηγηθεί οι ταινίες «Ο Όλυμπος Έπεσε» και «Το Λονδίνο Έπεσε» – και είναι γεμάτη από δράση και αγωνία ήδη από την πρώτη σκηνή της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου. Πέρα από αυτό, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον χαρακτήρα Μάικ Μπάνινγκ που προσπαθεί να μάθει καλύτερα τον εαυτό του και να διαπιστώσει πως έγινε ο άνθρωπος που είναι σήμερα. «Νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος που επέστρεψα στην τρίτη ταινία της σειράς», δηλώνει ο Τζέραρντ Μπάτλερ. «Χαίρομαι κυρίως γιατί ο χαρακτήρας παρουσιάζει κάποια νέα στοιχεία και παίρνει διαφορετική κατεύθυνση απ’ ότι στις προηγούμενες ταινίες. Ο Μάικ Μπάνινγκ είναι ένας χαρακτήρας σκληρός, δεν παύει όμως να είναι άνθρωπος. Στην ταινία αυτή το διακρίνουμε ακόμα περισσότερο. Πέρα από τις βίαιες συγκρούσεις, θα έλεγα πως είναι και η πιο αστεία ταινία της τριλογίας».

Η ταινία γυρίστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βουλγαρία και ο ντε Ροζάριο δεν έχασε ποτέ ευκαιρία να είναι δημιουργικός. Έφτιαξε πολλά από τα περίτεχνα σετ από το τίποτα. «Θέλαμε να μετατρέψουμε αυτή την ταινία σε μια ασταμάτητη κούρσα γεμάτη από δράση και ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος», σημειώνει ο ίδιος.

Ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό συνοψίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε μια ταινία της σειράς αυτής και μάλιστα να της δώσω μια νέα και φρέσκια κατεύθυνση».

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό
Σενάριο Ρόμπερτ Μαρκ Κάμεν, Ματ Κουκ, Ρικ Ρόμαν Γουό
Παραγωγή Τζέραρντ Μπάτλερ, Άλαν Σίγκελ, Ματ Ο’ Τουλ, Τζον Τόμσον, Λες Γουέλντον, Γιάριβ Λέρνερ
Ηθοποιοί Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Λανς Ρέντικ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Πάιπερ Περάμπο, Νικ Νόλτε, Ντάνι Χιούστον
Φωτογραφία Τζουλς Ο’ Λάφλιν
Μοντάζ Γκάμπριελ Φλέμινγκ
Σχεδιασμός Παραγωγής Ράσελ ντε Ροζάριο
Μουσική Ντέιβιντ Μπάκλεϊ
Διάρκεια 114’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράσης

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.