ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ –  ΒΕΡΟΝΙΚΑΣ ΔΑΒΑΚΗ

ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ –  ΒΕΡΟΝΙΚΑΣ ΔΑΒΑΚΗ

«Στα μικρά μας μυστικά» 

Ερμηνεύει η Βερόνικα Δαβάκη

Μουσική Νίκος Ξυδάκης

Στίχοι Μαρίτα Αλημίση

Ο Νίκος Ξυδάκης , ένας  από τους επιφανέστερους έλληνες συνθέτες και η νέα τραγουδίστρια Βερόνικα Δαβάκη, «το κορίτσι με την χαμογελαστή φωνή» όπως χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ακροατές ξεκινούν την συνεργασία τους!

Με ένα πολύ σημαντικό έργο στο ενεργητικό του, ο Νίκος Ξυδάκης είναι ένας σπάνιος συνδυασμός εκλεπτυσμένου προσωπικού ύφους, λαϊκότητας και μαζικότητας στην αποδοχή.

Το ξεχωριστό αυτό προσωπικό ύφος του συνθέτη συνδυάζεται μοναδικά με το μοναδικο ηχόχρωμα της  Βερόνικας Δαβάκη που μας θυμίζει μαγικά Θάλλασσα, Γη κι Αέρα, τα τρία φυσικά στοιχεία της λαικής μας παράδοσης.

Η Βερόνικα Δαβάκη εμφανίστηκε στα μουσικά  πράγματα διαδικτυακά  με το “Σκανταλιάρικο”, ένα αρμενικό τραγούδι σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Μπλάνα .

Το τραγούδι αυτό αλλά και οι πρωτότυπες διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών τραγουδισμένων με την συνοδεία  άρπας αποτέλεσαν την αφορμή της συνεργασίας με τον συνθέτη.

Μιά φωνή “κρυστάλλινη και χαμογελαστή”  όπως την χαρακτήρισαν όσοι την άκουσαν.

Οι στίχοι στο πρώτο αυτό δείγμα της δισκογραφικής τους συνάντησης ανήκουν στην ιδιαίτερα ευρηματική νέα στιχουργό Μαρίτα Αλημίση και μας μεταφέρουν μαγικά, σχεδόν αινιγματκά σ έναν κρυφό και εσωτερικό κόσμο.

 

Η μουσική συνάντηση των τριών προδίδει μιά άκρως ενδιαφέρουσα νέα μουσική πρόταση.  

Στην δυνατή αυτή ακουστική αίσθηση έρχεται οπτικά να προστεθεί το παιχνιδιάρικο και τρυφερό βιντεοκλίπ του πολυπράγμονα Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος όχι μόνο υπογράφει την σκηνοθεσία αλλά συμμετέχει και ο ίδιος μαζί με την Βερόνικα Δαβάκη στο βίντεο κλιπ.

 

Παραδοσιακά όργανα παιγμένα με  αφαιρετική και σύγχρονη ματιά από τους Κρυφτό τρίο υπηρετούν με ακρίβεια το ύφος του αγαπημένου συνθέτη που περιέχει αφομοιωμένα  μικρασιάτικα αλλά και δυτικά, στοιχεία.

Θα ακολουθήσουν έξι ακόμα τργούδια που θα ολοκληρώσουν την συνεργασία αυτή τών δύο καλλιτεχνών.

Κυκλοφορεί από την Panik Oxygen

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

NIKOΣ ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗΣ  “ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΦΕΣ”

NIKOΣ ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗΣ “ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΦΕΣ”   Ο Νίκος Καρακαλπάκης επιστρέφει στην δισκογραφία με το νέο τραγούδι «Διπλός Καφές», γραμμένο ειδικά για τη φωνή του, από τον

65ο Φεστιβάλ Φιλίππων

  65ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2/7 – 30/8/2022 6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη Φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική