Είσαι Έτοιμος; Ready or Not

 

Είσαι Έτοιμος;
Ready or Not

12 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON
Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/evqOZRLhAt0

Από εδώ και στο εξής, το «κρυφτό» δεν θα έχει ποτέ την ίδια έννοια.

Λίγα λόγια για την ταινία

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ για την πιο ανατρεπτική ταινία που συνδυάζει την ανατριχίλα με την ανακάλυψη ενός «κρυφού» μυστικού»; Ανακάλυψε την πολύμηνη σχέση της Γκρέις (Σαμάρα Γουίβινγκ) με τον Άλεξ (Μαρκ Ο’ Μπράιαν) που ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού.  Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Άλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

Κρυφτό: ένα θανάσιμο παιχνίδι

Η κινηματογραφική τριάδα με την ονομασία Radio Silence αποτελείται από τους Ματ Μπετινέλι-Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ και Τσαντ Βιλλέλα και είναι γνωστοί για τον ιδιαίτερο συνδυασμό της κωμωδίας, της περιπέτειας και του τρόμου στις ταινίες τους. Προηγούμενη δουλειά τους είναι η ταινία «Ο Ερχομός του Διαβόλου». Ο συν-σκηνοθέτης της ταινίας Τάιλερ Γκίλετ επισημαίνει: «Μας άρεσε πολύ η ιδέα να πάρουμε μια φαινομενικά τυπική και συνηθισμένη ιστορία και να την πάμε σε ένα πιο ακραίο επίπεδο». Η υπόθεση της ταινίας προέρχεται από την πρωτότυπη ιστορία του σεναριογραφικού διδύμου των Γκάι Μπούσικ και Ρ. Κρίστοφερ Μέρφι, όντας φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι απόλαυση να διαβάζεις μια εντελώς αυθεντική ιδέα για μια ταινία», λέει ο Γκίλετ.

Οι σεναριογράφοι του «Είσαι Έτοιμος;» εκτιμούν και αντλούν έμπνευση από κλασικές ταινίες όπως «Το Μωρό της Ρόζμαρι». «Η ταινία αυτή είναι τρομακτική. Έχει το στοιχείο του κακού και του παράλογου και αυτό μας άρεσε πολύ», δηλώνει ο σεναριογράφος Μπούσικ.

Οι δημιουργοί της ταινίας αποφάσισαν να κάνουν ένα θρίλερ τρόμου με κεντρικό χαρακτήρα μια νεαρή γυναίκα. Έτσι, η ηρωίδα της ιστορίας είναι η Γκρέις (Σαμάρα Γουίβινγκ, Η Νταντά) που δίχως να το ξέρει, θα συμμετάσχει στο μοιραίο οικογενειακό παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον της. Έχοντας ήδη το πρώτο προσχέδιο του σεναρίου, οι σεναριογράφοι απευθύνθηκαν στον φίλο τους σεναριογράφο και παραγωγό Τζέιμς Βάντερμπιλτ (Βασικός Στόχος, Zodiac). Εκείνος δίχως να χάσει ευκαιρία, έδωσε βαρύτητα σε αυτό το project και μαζί με τον παραγωγό Τριπ Βίνσον (Το Τελευταίο Κόλπο, Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ) ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τη νέα ταινία. «Το «Είσαι Έτοιμος;» διαφέρει σε σχέση με άλλες ταινίες που έχω κάνει. Ξέραμε πως δεν είχαμε τεράστιο προϋπολογισμό, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε απ’ το να πάρουμε ρίσκα για να δημιουργήσουμε», λέει ο Βίνσον.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Ματ Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Γκίλετ
Σενάριο Γκάι Μπούσικ, Ρ. Κρίστοφερ Μέρφι
Παραγωγή Τριπ Βίνσον, Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Γουίλιαμ Σέρακ
Ηθοποιοί Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ
Φωτογραφία Μπρετ Γιούτκεβιτς
Μοντάζ Τέρελ Γκίμπσον
Σχεδιασμός Παραγωγής Άντριου Μ. Στερν
Μουσική Μπράιαν Τάιλερ
Διάρκεια 95’
Διανομή ΟDEON
Είδος Τρόμου

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο