Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Μια Ποιητική Μυθιστορία- Θέατρο Σταθμός

 

Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Μια Ποιητική Μυθιστορία

Θέατρο Σταθμός, 30/9 – 29/10

“Η Απαγωγή της Τασούλας”, το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΟ του Κωνσταντίνου Μάρκελλου, που εντυπωσίασε την περασμένη σαιζόν κοινό και κριτικούς με την σπάνια ποιητικότητα, τον λυρισμό και την καταιγιστική της δράση, «ντυμένη» με την εξαιρετική, πρωτότυπη ΜΟΥΣΙΚΗ του καταξιωμένου συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, επιστρέφει ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ στο Θέατρο Σταθμός για 10 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ενώ το 2019 έχει οριστεί, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, Αφιερωματικό Έτος «Ερωτόκριτου».

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο και πρωτότυπο σύγχρονο ποιητικό έργο, γραμμένο σε έμμετρο στίχο, στα πρότυπα των Τραγωδιών και των Μυθιστοριών της Κρητικής Αναγέννησης. Μια σύγχρονη, έμμετρη μυθιστορία για την εξιδανίκευση του Έρωτα, εμπνευσμένη από μια πραγματική Ιστορία Αγάπης στην Κρήτη του 1950. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, η οποία εκτελείται ζωντανά επί σκηνής, συνθέτει ο Νίκος Ξυδάκης.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

 

🖌Πηγαίο συναίσθημα που χτυπά ακριβώς στην καρδιά της παράδοσης με ματιά, όμως, στραμμένη προς το μέλλον. Δείτε την οπωσδήποτε.

ΚΑΤΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ -MyTheatro.gr

🖌 Μια πρωτότυπη (ανα)παράσταση ενός ερωτικού δράματος του περασμένου αιώνα σε υπέροχο έμμετρο λόγο που υποστήριξε τη γνησιότητα και τη λαϊκότητα της ιστορίας που αφηγήθηκε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ -OnlyTheater.gr

🖌Υπάρχουν νέοι άνθρωποι στο ελληνικό θέατρο που γράφουν ποίηση σε 15σύλλαβο!Το πράγμα ξεπερνάει τα όρια του συγκινητικού και γίνεται ΑΘΛΟΣ. Ένα νεοελληνικό ερωτικό έπος μόλις γεννήθηκε.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – SoloTeatro

🖌Ένα αριστούργημα γραμμένο από τον Κων/νο Μάρκελλο σε στίχο δεκαπεντασύλλαβο και κρητική διάλεκτο, με ανατρεπτική διάθεση και υπέροχη ζωντανή μουσική. Μια ομάδα αξιόλογων ηθοποιών με τεράστια υποκριτική ικανότητα. Tρέξτε να προλάβετε ή παρακαλέστε να συνεχιστεί του χρόνου, γιατί τέτοιες παραστάσεις λείπουν και τις θέλουμε!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΣΙΦΗΣ-All4fun

🖌 Η αίσθηση της μουσικότητας και της αρμονίας είναι διάχυτη, το αίσθημα της συγκίνησης σε κατακλύζει. Μια πολύ ιδιαίτερη και εξόχως ατμοσφαιρική παράσταση, σε ένα σταυροδρόμι όπου το νέο ελληνικό θέατρο συναντιέται με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Φεντερίκο ΓκαρθίαΛόρκα και τον ΒιτσέντζοΚορνάρο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΗΣ – Tetragwno.gr

 

🖌Όταν η πραγματικότητα σμιλεύεται αριστοτεχνικά με την ονειροφαντασία, όταν το ταλέντο σμίγει με το ασίγαστο πάθος, τότε γεννιέται “Η Απαγωγή της Τασούλας”. Αριστουργηματικά μελωδική, ατμοσφαιρική, κατανυκτική, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Ερωτόκριτο, την Ερωφίλη, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Μεθυστικές ερμηνείες, σπαρακτικές μουσικές, υποβλητικοί φωτισμοί, ευφάνταστο σκηνικό, απρόβλεπτο φινάλε και λόγια, πολλά λόγια καμωμένα από τα βάθη της γλώσσας μας με αγάπη και μεράκι. Παράδειγμα προς μίμηση, σε περίεργους καιρούς όπου η προχειροδουλειά δεσπόζει.

ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ – Θέατρο.gr

 

🖌Ένα τρισδιάστατο φωτορομάντζομε εξαιρετική αισθητική λιτότητα και ταυτόχρονα σημειολογική βαρύτητα. Η Ελένη Στεργίου και ο Δημήτρης Καπετανάκος στους ρόλους της Τασούλας και του Κώστα, πραγματικά ξεπερνάνε τον εαυτό τους, με μια ποιότητα παρουσίας και ερμηνείας που συγκινεί. Μια ιδιαίτερη παράσταση, με πολλά επίπεδα και αναγνώσεις.

ΝΑΓΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ–BoemRadio

 

🖌 Πρόκειται για μια «μελέτη», που με επιτυχία κατάφερε να αναβιώσει στη σκέψη πολλών μια ολόκληρη πολιτιστική θεατρική κληρονομιά.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΗ –Theatromania

 

🖌  Εδώ έγινε η απρόσμενη και πιο δύσκολη επιλογή. Εδώ χτίστηκε μια ποιητική και συνάμα μια μελωδική μυθιστορία. Υπήρξαν άψογοι! Μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί τους αυτό το θεατρικό όνειρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΛΑΣ -CatIsArt.gr

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας Ποιητής επιστρέφει, με την λήξη του πολέμου, από την εκούσια αυτοεξορία του, στην πόλη όπου γεννήθηκε. Συλλαμβάνει την ιδέα να «συνθέσει» ένα Ποίημα-ύμνο στον αληθινό Έρωτα, σε μια προσπάθεια να χτίσει πάνω στα ερείπια που άφησε πίσω του  ο πόλεμος μια νέα Μυθολογία: την Μυθολογία του Έρωτα και της Ζωής.

 

Ένα τυχαίο βλέμμα που αντάλλαξαν δυο νέοι κάποιο απόγευμα στον δρόμο, θα σταθεί αφορμή για εκείνον να τους χρίσει «ζωντανούς πρωταγωνιστές» της ιστορίας του. Θα τους εξωθήσει να συναντηθούν και πάλι, να ερωτευτούν και να δράσουν με ηρωϊσμό, πάθος και αυταπάρνηση, ώστε να ξεπεράσουν –με την βοήθεια δυο έμπιστων φίλων– τα ανυπέρβλητα εμπόδια που θα συναντήσουν από τις οικογένειές τους μέχρι να ενωθούν. Η ιστορία τους –με την συμβολή του Ποιητή– θα ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του ιδιωτικού, θα γίνει Μύθος στα στόματα και στην σκέψη των «κοινών θνητών». Θα καταφέρουν τα πρόσωπα να σταθούν ως το τέλος στο ύψος των επιλογών και των πράξεών τους, να φανούν αντάξια της λαϊκής προσδοκίας;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Κείμενο-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Φιλολογικός Σύμβουλος: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

ΦωνητκήΔιδασκαλία: Νίκος Γαλενιάνος

Επιμέλεια Κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια

Βοηθός Σκηνογράφου:Βίκυ Πάντζιου

Δημιουργία Trailer:Κώστας Στάμου&Χάρις Καρακουλίδου | ArtLaborProductions

https://www.youtube.com/watch?v=TSRKV0sGmLw

Τραγούδι Trailer: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου

Φωτογραφίες:Στέφανος Σάμιος, Πάτροκλος Σκαφίδας

Photos graphic designer-Δημιουργία Αφίσας: Ειρήνη Ματθαίου

Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης

 

 

 

 

Παίζουν:

Δημήτρης Καπετανάκος, Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου,

Νικολής Αβραμάκης, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Μουσικός επί σκηνής:

Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Παραστάσεις: από 30 Σεπτεμβρίου ως 29 Οκτωβρίου 2019

Μέρες & ώρες: Δευτέρα στις 19:15 & Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 120’

Τιμές Εισιτηρίων: 15€(Ολόκληρο), 12€(Φοιτητικό, ΑΜΕΑ),10€(Ανέργων, Ομαδικές Κρατήσεις)

Χώρος:Θέατρο Σταθμός(Βίκτωρος Ουγκώ 55, Στάση Μετρό Μεταξουργείο)

Τηλ. Κρατήσεων:210 52 30267

 

Προπώληση: VIVA.gr

https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-stathmos/h-apagwgh-ths-tasoulas-poihtikh-muthistoria/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο