“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 Με την παράσταση Με λένε Έμμα, που επιστρέφει για 2ο χρόνο, μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών την περασμένη σεζόν, συμμετέχει το Σύγχρονο Θέατρο και η Ομάδα Νάμα στο 2ο Φεστιβάλ για την ψυχική υγεία με θέµα «Η Αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Το Φεστιβάλ, που διαρκεί όλο τον Σεπτέμβριο, διοργανώνεται απ’ τους Humanlinks ως µια σύγχρονη µέθοδος υποστήριξης και διαχείρισης ψυχικών διαταραχών, πρόληψης, κοινωνικής εκπαίδευσης και αποστιγµατισµού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα της ψυχικής υγείας.

 

Το αφοπλιστικό έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με κεντρική ηρωίδα την Έμμα, μια νέα, ταλαντούχα και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ γυναίκα, ακουμπά σ’ αυτήν ακριβώς την προβληματική, καθώς αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τον αγώνα του ανθρώπου για απεξάρτηση. Πώς μπορεί η Έμμα να συνεχίσει να ζει σ’ έναν κόσμο που άτομα, τόποι και πράγματα την απειλούν διαρκώς; Πρέπει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και προχωρήσει. Μια εκπληκτική πορεία συνειδητοποίησης  του σύγχρονου ανθρώπου σ’ έναν κόσμο απειλητικό, ένας αγώνας επιβίωσης και δύναμης, σε μια αποκαλυπτική παράσταση δυνατών εντάσεων και κινηματογραφικών εναλλαγών.

 

Η Έμμα, η Νίνα, η Σάρα, ή όπως αλλιώς και αν είναι το όνομά της, είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να ισορροπήσει σε έναν κόσμο γεμάτο κρυφές απειλές. Οι εξαρτήσεις κάθε είδους μπορούν να μας προσφέρουν καταφύγιο; Πώς μπορούμε να βρούμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας, όταν οι εξαρτήσεις μας δίνουν τη δύναμη να υποφέρουμε τον κόσμο; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός;

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στην παράσταση- όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ– είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης διάθεσης των προσκλήσεων: 19.30 (με σειρά προσέλευσης την ημέρα της παράστασης). Κάθε άτομο θα παραλαμβάνει μία διπλή πρόσκληση.

 

Σ υ ν τ ε λ ε σ τ έ ς

 

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική Σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης

Video trailer: Σταύρος Συμεωνίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Σιαμάτρα, Αφροδίτη Σπυροπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Υπεύθυνη Επικοινωνίας παράστασης: Ελεάννα Γεωργίου

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα – Λυκόφως Ι.Κ.Ε.

 Δ ι α ν ο μ ή

 

Μαίρη Μηνά: Έμμα

Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου: Γιατρός/Θεραπεύτρια/Μητέρα

Κώστας Ξυκομηνός: Πι/Πατέρας

Χάρης Τζωρτζάκης: Μαρκ/ανσάμπλ

Γιώργος Κατσής: Πωλ/ανσάμπλ

Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος: Κόνσταντιν/Φόστερ/ανσάμπλ

Ιωάννα Τζίκα: Λώρα/ανσάμπλ

Μαρίτα Τζατζαδάκη: Τζόντι/ανσάμπλ

Έλενα Βακάλη: Σάρον/ανσάμπλ

Λένα Μποζάκη: ανσάμπλ

Πληροφορίες

 

Μέρα και ώρα παράστασης: 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Είσοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια:
110 λεπτά
Χώρος:
Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο: 210 3464380

Site:  www.sychronotheatro.gr

Email:         [email protected]

Facebook: Σύγχρονο Θέατρο_official

 

Trailer
https://youtu.be/z1YwTaFAqwU

Μετρό
Το Σύγχρονο θέατρο  βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων απ’ τον σταθμό «Κεραμεικός» http://www.ametro.gr

 

Λεωφορεία

Γραμμές 026, 027, 813, 836, 856, 865, Α16

Στάση «Σίδερα» (επί της Ιεράς Οδού)

http://www.oasa.gr

 

Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων

Στην οδό Τριπτολέμου βρίσκονται δύο κλειστά parking σε απόσταση 50 μέτρων απ’ το Σύγχρονο Θέατρο  και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου ένα κλειστό πάρκινγκ σε απόσταση 80 μέτρων.

 

Διευκολύνσεις για ΑμεΑ

Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. Παρακαλούμε κατά την κράτηση ή την αγορά των εισιτηρίων σας να ενημερώνετε τον υπάλληλο των εισιτηρίων, προκειμένου να δίνονται οι κατάλληλες θέσεις στην αίθουσα.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο