ΞΕΝΑΓΗΣΗ γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Περπατώντας με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο

γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας

 Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00

 Μία ξενάγηση σένα από τα ομορφότερα σημεία  της Αθήνας, την Πλατεία Βικτωρίας και τις γύρω από αυτήν περιοχές, θα πραγματοποιηθεί με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο πλαίσιο της Athens walking stories.

Με αφετηρία και κατάληξη την Πλατεία Βικτωρίας, θα περιπλανηθούμε σε δρόμους μιας παλιάς γειτονιάς, που για πολλές δεκαετίες ήταν κομμάτι της μεσοαστικής Αθήνας. Θα παρατηρήσουμε τις στρώσεις του χρόνου, την αρχιτεκτονική πολυφωνία, θα σταθούμε στα εγκαταλελειμμένα σπίτια του Μεσοπολέμου, θα δούμε πολυκατοικίες της ανοικοδόμησης, θα ζήσουμε τον σημερινό παλμό μιας συνοικίας που ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Σκοπός της ξενάγησης είναι να αποκτήσουμε ένα κοινό βίωμα από τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της περιοχής και να παρατηρήσουμε το αρχιτεκτονικό της απόθεμα που παραμένει πλούσιο και σημαντικό για την κατανόηση της νεώτερης Αθήνας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί ,την Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου γύρω από το κεντρικό άγαλμα της πλατείας Βικτωρίας («Θησεύς σώζων την Ιπποδάμειαν») και αυτό το σημείο θα είναι και η κατάληξη του περιπάτου, ώστε να διευκολυνθούν όσοι έρθουν με τον ηλεκτρικό.

 

Σημείο συνάντησης: Κεντρικό άγαλμα Πλατείας Βικτωρίας
Ώρα: 11:00
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες: 6937160705 & 6978186901
Κρατήσεις: [email protected]

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»   Η νέα σατιρική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για την παράνοια της καθημερινότητας  Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μετά

BLUE TRAIN Θέατρο ΑΛΜΑ

BLUE TRAIN Του Γεράσιμου Ευαγγελάτου Θέατρο ΑΛΜΑ από 6/10, κάθε Δευτέρα και Τρίτη Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν Με τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιάννη Τσουμαράκη, Μαριλού Κατσαφάδου και Λάμπρο Κωνσταντέα Στο ρόλο της

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ | ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ Βασισμένο στο έργο του Νικολάι Γκογκόλ “Παντρολογήματα” Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 6 Οκτωβρίου Κάθε Δευτέρα στις 21:30   ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.ticketservices.gr/event/mikros-kerameikos-zevgaromata-2-xronos/