4ο Pocket Festival

4ο Pocket Festival

28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

Στο «Poems & Crimes» των Εκδόσεων Γαβριηλίδη

Το Pocket Festival έρχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα! Η ιδέα για το μικρό μας Φεστιβάλ ξεκίνησε από μια μεσημεριάτικη κουβέντα στην αυλή των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Τσιμπώντας και πίνοντας λίγο δροσερό κρασί αναφέρθηκα στα Φεστιβάλ Τσέπης που γίνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και ο Σάμης Γαβριηλίδης μόλις το άκουσε, ενθουσιάστηκε και είπε «Εδώ! Στο Poems & Crimes, να κάνουμε το αθηναϊκό Φεστιβάλ Τσέπης, το παραχωρώ με όλα τα μέσα που διαθέτει ο χώρος και προχωράμε».

 

Την πρώτη χρονιά δειλά-δειλά έγινε το Φεστιβάλ με προσκλήσεις σε γνωστούς και φίλους που δέχτηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Τη δεύτερη χρονιά ήρθαν προτάσεις νέων και όχι μόνο καλλιτεχνών, την τρίτη χρονιά οι προτάσεις πολλαπλασιάστηκαν και φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η επιθυμία καλλιτεχνών όλων των ηλικιών να παρουσιάσουν το έργο τους σε περιορισμένο χρόνο είναι αντίστοιχη της πρόκλησης που αποτελεί το εγχείρημα.

Ο Αντρέ Μαλρώ έλεγε «πέτα το περίβλημα και κράτα την ουσία» κι αυτή είναι η ουσία του Φεστιβάλ Τσέπης, η πρόκληση να διεισδύει ο δημιουργός στην ουσία χωρίς απεραντολογίες.

Ξεκινάμε στις 28 Σεπτεμβρίου και τελειώνουμε στις 4 Οκτωβρίου με θέατρο, χορό, μουσική, φιλμ, περφόρμανς στο φιλόξενο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη.

 

Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Κρατήσεις & πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3228839

Καλλιτεχνική Οργάνωση: Αθηνά Κεφαλά

Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε παράσταση, 8 ευρώ για 2 παραστάσεις

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Σόνια Ζαχαράτου Σκέπασέ με μονάχα

Σόνια Ζαχαράτου ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ   ISBN :  978-618-85976-6-2 ​ Δέκα διηγήματα που κρύβουν τη δική τους αλήθεια. Ο επαίτης, ο Αρλεκίνος, η κυρία Ευανθία, η μαμά και η