“Ella, I love You!” Galerie Δημιουργών 

 

 “Ella, I love You!”

 Επίσημη πρεμιέρα στην  πρωτότυπη μουσική παράσταση, αφιέρωμα στην πρώτη κυρία της Jazz, την Ella Fitzgerald.

 Απόσπασμα απο το ομώνυμο βιβλίο διαβάζει ο Γεράσιμος Γεννατάς,  επιμέλεια Μαρια Καραγιάννη, video editing Στάυρος Βεργίδης, πρωτότυπη ιδέα, κείμενα, τραγούδι Χαλίνα Χρίνκο Χαρτ.

 

Η Χαλίνα Χρίνκο Χαρτ, είναι μουσικός, contralto. Απόφοιτη της Ανωτάτης Μουσικής Σχολής του Μινσκ, της Λευκορωσίας, με σπουδές  κλασσικής και τζαζ φωνητικής: “Όταν ακούω τα τραγούδια της Έλλα, δεν αισθάνομαι μόνο αισθητική απόλαυση από  τη μουσική, την ελευθερία και την αρμονία.

Συλλαμβάνω τις σκέψεις μου να περιπλανιούνται και να γυρνούν από  μακρινές εποχές (αποστάσεις), σαν να επέστρεψα σε κάτι φωτεινό, καλό, τόσο οικείο και αγαπητό, αλλά πολύ καιρό ξεχασμένο.

Τι είναι αυτό; Αυτές είναι αναμνήσεις από την παιδικα μου χρόνια, όταν τα τραγούδια ακουγόταν από τον πομπό του ραδιοφώνου ως φόντο για να  συνοδεύουν στις καθημερινές μας δουλειές και δραστηριότητες.

Μεταξύ όλων των τραγουδιών εκείνης της εποχής πολύ συχνά ακούγονταν και τα τραγούδια της Έλλα. Έτσι, με αυτά  τα τραγούδια  επιστρέφω σαν  με ένα ισχυρό κύμα, σε εκείνη την μακρινή εποχή.

Εικόνες της παιδικής μου ηλικίας, που φαινομενικά έχουν ξεχαστεί, γίνονται και πάλι πραγματικότητα, ξαναζωντανεύοντας εκείνο τον υπέροχο χρόνο, αυτή τη χαρά της ύπαρξης, που περιβάλλεται από μια ζεστή, ροζ ομίχλη νοσταλγίας.

Εάν είχατε κάποτε και εσείς ένα ραδιόφωνο στο σπίτι, τότε είναι πολύ πιθανό να αναπολήσετε  αυτό το εκπληκτικό συναίσθημα της συνάντησης με την  ξεχασμένη σας παιδική ηλικία. Δεν είναι αυτό ένα θαύμα;”

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 Ώρα Προσέλευσης :20:45

Ώρα έναρξης: 21:00

Ημέρα εκδήλωσης : Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

Galerie Δημιουργών

Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα