Επικίνδυνες Κυρίες Hustlers

Επικίνδυνες Κυρίες
Hustlers

 

17 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από
την
ODEON
Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/WAMchsyL3sE

 

Τα γεγονότα της ταινίας βασίζονται σε πραγματική ιστορία.
Αυτή είναι η ιστορία των «Επικίνδυνων Κυριών».

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με ένα all star cast γυναικών, οι «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ» είναι μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη που κατά  την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ)  θα ενώσουν τις δυνάμεις τους  κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Μια αδελφότητα από «Επικίνδυνες Κυρίες»

Σύμφωνα με την παραγωγό Ιλέιν Γκόλντσμιθ Τόμας, η σκηνοθέτις και οι παραγωγοί έψαχναν για ένα καστ, το οποίο «θα έδινε έναν ρεαλισμό, μία αυθεντικότητα προς τα έξω και θα ήταν και πολύ διασκεδαστικό». Όλο το καστ – καθώς και οι χαρακτήρες που υποδύονται – δέθηκε μεταξύ του και κατάλαβαν αλλά δεν έκριναν τους χαρακτήρες τους. Οι «Επικίνδυνες Κυρίες» είναι μια γιορτή για τη γυναικεία αλληλεγγύη, για τις γυναίκες  που παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Η σκηνοθέτις της ταινίας Λορίν Σκαφάρια αποκαλύπτει πως μέσα από αυτή την γυναικεία αλληλεγγύη ένιωσε κάποιους δυνατούς δεσμούς με τους χαρακτήρες της ταινίας: «Μπορώ να καταλάβω όλα όσα περνάνε, όπως τον αγώνα ενάντια στη μοναξιά και την αναζήτηση της ανεξαρτησίας. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι μανάδες, φίλες, αδερφές κόρες που δημιουργούν μοναδικούς δεσμούς μεταξύ τους παρόλο που είναι διαφορετικές». Η Κόνστανς Γου ενδιαφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό για τη σχέση που αποκτά ο χαρακτήρας της (Ντέστινι) στην ταινία με αυτόν της Τζένιφερ Λόπεζ που της θύμισε δυο χαρακτήρες από ένα αγαπημένο της βιβλίο, το «Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ» της Πατρίτσια Χάισμιθ. «Αυτό που είναι η Ντέστινι για τη Ραμόνα μου θυμίζει έντονα τη σχέση των δύο αντρών στον «Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ». Έτσι και στην ταινία, αυτό που επιθυμεί η Ντέστινι είναι να την «αγκαλιάσει» η Ραμόνα.

Αυτές οι προσωπικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για τη Ντέστινι διότι όπως λέει και η Γου: «Η μητέρα της Ντέστινι την εγκατέλειψε όταν αυτή ήταν πολύ μικρή, πράγμα το οποίο της δημιούργησε θέματα  εμπιστοσύνης. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τον κόσμο. Αυτή η έλλειψη δημιουργίας δυνατών σχέσεων με άλλες γυναίκες στον οικογενειακό της κύκλο ωθεί την Ντέστινι να αναζητά δεσμούς με γυναίκες ακόμα περισσότερο».

Η Γου έκανε εκτενή έρευνα για τον ρόλο της και όπως λέει το πιο σημαντικό για αυτήν ήταν «να έρθω κοντά με πολλές γυναίκες αυτού του επαγγέλματος, και να τις γνωρίσω καλά, ανθρώπινα».

Η φιλία της Ντέστινι με τη Ραμόνα είναι η καρδιά και η ψυχή της ταινίας. «Η Ραμόνα είναι άτομο που εμπνέει αγάπη αλλά είναι και πολύ περίπλοκη και πληγωμένη και η φιλοδοξία της απειλεί να επισκιάσει τη σχέση της με τη Ντέστινι και με τις υπόλοιπες γυναίκες. Ξελογιάζει τους άνδρες προς δικό της όφελος, πηγαίνει πάντα πιο μακριά από όσο χρειάζεται».

Όπως η Γου, έτσι και η Λόπεζ επισκέφτηκε πολλά στριπτιτζάδικα και γνώρισε πολλές στρίπερ που δουλεύουν εκεί. Επίσης, παρατήρησε λεπτομερώς την καθημερινότητα τους. «Γνώρισα αρκετές από αυτές στα παρασκήνια και πληροφορήθηκα πώς είναι να δουλεύεις ως χορεύτρια», ανακαλεί η Τζένιφερ Λόπεζ. «Απορρόφησα όσο μπορούσα την ατμόσφαιρα που επικρατούσε και ενδιαφέρθηκα να μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα ρεαλιστικά,  συμπεριλαμβανομένου και του pole dancing. Νιώθω πως ο κόσμος θα εκπλαγεί-ενώ δεν θα έπρεπε- όταν δει πως στην πλειοψηφία αυτές οι γυναίκες προσπαθούν απλώς να τα βγάλουν πέρα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι 100% αληθινές, μπορείς να συσχετιστείς. Θέλουν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους και θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι αυτό φαίνεται στην ταινία».

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια
Σενάριο Λορίν Σκαφάρια (βασισμένο στο άρθρο της Τζέσικα Πρέσλερ)
Παραγωγή Τζέσικα Έλμπαουμ, Γουίλ Φέρελ, Ιλέιν Γκόλντσμιθ Τόμα
Τόμας, Τζένιφερ Λόπεζ, Άνταμ ΜακΚέι, Μπένι Μέντινα
Ηθοποιοί Κονστάνς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Κέκε Πάλμερ, Λίλι Ράινχαρτ, Λίζο, Κάρντι Μπι
Φωτογραφία Τοντ Μπανχάζλ
Μοντάζ Κάιλα Έμτερ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κιμ Κάρον
Σχεδιασμός Κοστουμιών Μίτσελ Τράβερς
Διάρκεια 110’
Διανομή WORD OF MOUTH
Είδος Δράμα, crime, κωμωδία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο