Η Κενή Διαθήκη- ΠΚ

Η Κενή Διαθήκη

Μία αληθινή κωμωδία

Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο που ανεβαίνει για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει το θέατρο ΠΚ τον φετινό Δεκέμβρη, για περιορισμένες παραστάσεις: την «Κενή Διαθήκη» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Εμμάνουελ Μανιού.

Υπόθεση:

Ένα βροχερό απόγευμα, σε ένα συνηθισμένο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καλούνται από την συμβολαιογράφο οι κληρονόμοι του εκλιπόντος κύριου Πιπερίδη: Η πρώτη σύζυγος με τον δικηγόρο της, ο γιος της οικογένειας, η δεύτερη σύζυγος και ένας άνθρωπος αίνιγμα…

Αφού συγκεντρωθούν όλοι ξεκινά το άνοιγμα της διαθήκης που για τους παρόντες ισοδυναμεί με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου.

Ουδείς από τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός σκηνής, δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Η διαθήκη είναι η αφορμή για μία σειρά αποκαλύψεων που δε θα αφήσει κανέναν από τους παρευρισκόμενους ανεπηρέαστο.

Κάθε κλασική φόρμα και νόρμα πρωτοκόλλου και καθωσπρεπισμού

καταρέει, σχέσεις διαλύονται ενώ νέες συμμαχίες σχηματίζονται για να διαλυθούν κι αυτές άμεσα.

Το ασφαλές περιβάλλον του οικείου δικηγορικού γραφείου γίνεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο όλα αποδομούνται με τρόπο κωμικό αλλά και τσουχτερό για να αναδείξουν τις πικρά αστείες αλήθειες που γεννούν η δίψα για το χρήμα και οι καταναγκαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Η Κενή Διαθήκη είναι μία φαινομενικά κλασσική συνταγή κωμωδίας εμπλουτισμένη από πάσης φύσης κοινωνικά «αγκάθια», αναπάντεχα ενσταντανέ και ανατρεπτικούς νεωτερισμούς.

Αλλά πάνω απ’ όλα,  από αυτήν τη Διαθήκη, σε αυτήν την παράσταση, ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει!

 

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:

Ρόμυ Βασιλειάδη

Κατερίνα Δημητρόγλου

Γιώργος Ζώης

Ασπασία Κοκόση

Κώστας Φραγκολιάς

και στο ρόλο της Ζενεβιέβ η Νέλλη Γκίνη

 

Συντελεστές:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Σκηνικά: Εμμάνουελ Μανιός

Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος

Χορογραφίες: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Καπαράκης

Κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη

Ποίηση: Ασπασία Ελένη Φράντζη

Βοηθός Σκηνοθέτη/ Σκηνογράφου:Βαλίσια Βύζα

Hair Stylist: Δημήτρης Εφραίμ

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκούρτης

Video/ Graphics: Παναγιώτης Σταματάς

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αγλαΐα Παγώνα

Γραμματεία Παραγωγής: Μαρία Χαρίτου

Παραγωγός: Γεωργία Σαραντοπούλου/ AbyssOn productions

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΑΠΟ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:45 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 18:15
ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ 30 & ΡΕΝΕ ΠΥΩ 2, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Εμμάνουελ Μανιός είναι σκηνοθέτης, σκηνογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής και προσφάτως συγγραφέας με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε στο Λονδίνο “Visual theories and film” (BA) και Multimedia Aesthetics (MA).

Ο Εμμάνουελ έχει εργστεί ως σκηνοθέτης και δημιουργικός διευθυντής σε εταιρείες παραγωγής, τηλεοπτικούς σταθμούς και διαφημιστικές εταιρείες και την τελευτάια τριετία δραστηριοποιείται και στο θέατρο με τις εξής παραστάσεις: Dorian Gray (2016-17, black box theater-Θεσσαλονίκη), Miss Julia (2017-18,Θέατρο ΠΚ-Αθήνα), Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης (2018-19, Θέατρο Αργώ/ Αιμιλία Υψηλάντη-Αθήνα). Φέτος ανεβάζει στο Θέατρο ΠΚ τη δική του θεατρική κωμωδία «Η Κενή Διαθήκη».

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο