Γιώργος Καζαντζής – εφ’ όλης της ύλης- ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Γιώργος Καζαντζής – εφ’ όλης της ύλης

Μια μοναδική συναυλία

στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου – Ώρα 20.30

 

Γιώργος Καζαντζής, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς. Δημιουργικός και πολυγραφότατος, με συνθέσεις και τραγούδια που αγαπάμε κι έναν πολύ προσωπικό ήχο, έρχεται στο Μέγαρο, για μια μοναδική και εντελώς προσωπική συναυλία,

την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Η συναυλία του Γιώργου Καζαντζή – εφ’ όλης της ύλης περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια από τη μέχρι σήμερα δισκογραφική του πορεία τα οποία θα ερμηνεύσουν:

Γιώργος Νταλάρας

Μίλτος Πασχαλίδης

Φωτεινή Βελεσιώτου

Λιζέτα Καλημέρη

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα.

Στη συνέχεια οι μεγάλοι καλλιτέχνες, συνεργάτες του Γιώργου Καζαντζή
θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη όπως:
“Μέλισσες”, Ήτανε αέρας”, “Μυστικό”, “Χειμωνανθός”, “Το πέταγμά σου”, “Φωτιά κι αλμύρα”, “Σαν καταιγίδα”, “Κατάρτι κι ατμός”, “Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος” κ.ά. ,  ενώ η τραγουδιστική ροή θα εμπλουτιστεί μελωδικά με την οργανική του σύνθεση “Βαλς της ουτοπίας”.

Η συναυλία θα συνεχιστεί με τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία και θα κλείσει με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ως αφιέρωμα στους δύο αυτούς Μεγάλους δημιουργούς με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

O Γιώργος Καζαντζής έχει γράψει μουσική για το θέατρο και για μερικές από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές σειρές. Φέτος απολαμβάνουμε τις αγαπημένες και πολύ επιτυχημένες δικές του Μέλισσες που με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε η Φωτεινή Βελεσιώτου στη νέα σειρά του Αντέννα Άγριες Μέλισσες κι έχει καταθέσει στη δισκογραφία μεγάλα τραγούδια.

 

Παίζουν οι Μουσικοί:

Θοδωρής Κουέλης: Κόντρα Μπάσο

Θάνος Καζαντζής: Τύμπανα

Κώστας Νικολόπουλος: Ακουστική Κιθάρα

Γιώργος Καζαντζής: Πιάνο

Παναγιώτης Τσεβάς: Ακορντεόν

Κώστας Ματσίγκος: Κλασική Κιθάρα-Μαντολίνο

Παύλος Παφρανίδης: Μπουζούκι

Γιώργος Καραμφίλης: Μπουζούκι-Τζουράς

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Α’ Βιολί

Βασίλης Ραψανιώτης:  Β’ Βιολί

Ελευθερία Τόγια: Βιόλα

Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο

 

 

Είπαν για τον Γιώργο Καζαντζή…

Κική Δημουλά: Μετά από τη Μικρή Σουίτα, από τη συνεργασία που είχαμε απ’ αυτή τη δουλειά ενώσαμε τα αίματά μας.

Γιώργος Νταλάρας: Η σχέση μου με τον Γιώργο Καζαντζή είναι ιδιαίτερη. Δεν έχει το χαρακτήρα τυπικής συνεργασίας και ρουτίνας. Ξεκινά από την αγάπη που έχουμε στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Ο Γιώργος έγινε ο υπεύθυνος της ορχήστρας του Σταύρου. Εκτός λοιπόν από τις αναμνήσεις μας δένουν η αγάπη για το τραγούδι και την Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος είναι κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκινά από πολύ παλιά με μια ομάδα παρεμβατικών ανθρώπων στο τραγούδι που έκαναν μικρές επαναστάσεις. Άνθρωπος της μουσικής, σημαντικός συνθέτης με πολλές γνώσεις. Τον κατατάσσω σε εκείνους που τους ενδιαφέρει το μπελκάντο και με βάση αυτό στόλισε το ελληνικό τραγούδι με μοναδικό τρόπο και με στιχουργούς όπως η Ελένη Φωτάκη και όχι μόνο κάνοντας τομή. Η σχέση μας είναι αδελφική.  Λέγαμε πάντα ότι θα φτιάξουμε τραγούδια. Όμως τα ταξίδια, οι υποχρεώσεις δεν μας άφησαν. Σιγά σιγά μου έστελνε τραγούδια και μου έλεγε: σου αρέσει αυτό ή εκείνο; Πέρασε ένας χρόνος έτσι… Ο Γιώργος σηματοδοτεί αυτό που λέμε τα τραγούδια μας εκπροσωπούν ή αλλιώς είμαστε ότι τραγουδάμε. Να είναι πάντα καλά, να μην αφήσει τη μουσική και να συνεχίσει να γράφει τραγούδια με την εφηβική του αγάπη για τα τραγούδια και τη ζωή.

Μίλτος Πασχαλίδης: Είμαστε 20 χρόνια φίλοι και έχουμε συνεργαστεί λιγότερο από ότι θέλαμε. Τα σημαντικά τα δίνει σε άλλους… Αστειεύομαι. Τον αγαπώ. Είναι πολύ σπουδαίος συνθέτης, πολύ καλός φίλος και κάθε φορά που με φωνάζει να πω τραγούδια ή να κάνουμε παρέα το ευχαριστιέμαι.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Ο Γιώργος Καζαντζής πέρα από υπέροχος συνθέτης είναι καλός φίλος. Μου χάρισε ένα υπέροχο τραγούδι τις “Μέλισσες” που όπως λέω με ζουζουνίζουν και με έβγαλαν από την ησυχία μου. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου που με εμπιστεύτηκε και τα δώρα του σε μένα είναι μοναδικά.

Λιζέτα Καλημέρη: Tραγούδια με εύρος ικανό να ταξιδεύει στους αιώνες και στα πλήθη. Η συναυλία του Γιώργου στο Μέγαρο, είναι μια καταξίωση για όλους τους συνεργάτες τους συν δημιουργούς, εμάς τους τραγουδιστές που ερμηνεύσαμε τα τραγούδια του. Γιατί αποδεικνύει ότι αυτό το διάστημα που το εμπορικό τραγούδι έφτασε περισσότερο στα αυτιά του κόσμου, υπήρξαν έργα τα οποία έχουν μια κλασικότητα. Όχι μόνο ως προς τη φόρμα αλλά και τη διαχρονικότητα και το εύρος τους. Ένα εύρος ικανό να ταξιδεύει στους αιώνες και στα πλήθη.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Γιώργος Καζαντζής – εφ’ όλης της ύλης
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου / Ώρα 20.30
Αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη

Τιμές εισιτηρίων :
Μαθητές, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ: € 15
Ζώνη Ε: € 25
Ζώνη Δ: € 30
Ζώνη Γ: € 35
Ζώνη Β: € 40
Ζώνη Α: € 45
Διακεκριμένη Ζώνη: € 50

Προπώληση:
Στο
site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2376&showid=5127#5127

τηλ.: 2107282333  / και σε όλα τα καταστήματα Public

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις