Andre Roussin  «Μάμα Ρόζα» Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος

 

Πρεμιέρα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αλίκη

 Η σπαρταριστή κωμωδία  του Andre Roussin παρουσιάζεται από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου,  Σωκράτης Πατσίκας,  Μαρίνος Κόνσολος,  Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.α.

Η ιστορία:

Κατάνια, Σικελία 1935.

Red Alert!

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αιτία… μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε  κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο!

Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα  δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα.  Επιστρατεύει εξυπνάδα και  καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο!

Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Το έργο “La Mama” παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Theatre de la Madeleine, στο Παρίσι, το 1957. Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Μπρανκάτι “Il Bell Antonio» και το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάουρο Μπολονίνι με τον τίτλο «Ο ωραίος Αντόνιο».

Από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλίκη. Από Τετάρτη έως Κυριακή.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Βίκυ Σταυροπούλου – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Μαρία Φιλίππου – Σωκράτης Πατσίκας – Μαρίνος Κόνσολος – Κωνσταντίνα Κομμάτα – Γιάννης Ρούσσος- Στράτος Χρήστου – Δανάη Καλαχώρα- Κατερίνα Μαούτσου –  Αλέξανδρος Ζουγανέλης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά:  Μανόλης Παντελιδάκης

Πρωτότυπη Μουσική : Μαρίζα Ρίζου
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα

Φωτισμοί : Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

Φωτογραφίες παράστασης : Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

Διάρκεια : 110’

Εισιτήρια:  από 16 ευρώ

Θέατρο : Αλίκη,  Αμερικής 4 Αθήνα

Τηλέφωνο : 2103210021

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά