ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ/ Gallery Kourd

ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΩΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Gallery Kourd εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση χαρακτικής ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου 2020.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Λήδα Καζαντζάκη σημειώνει:

«Η κρίση αποτελεί την ετεροτοπία όπου δημιουργούνται οι ρήξεις με την κατεστημένη κοινωνική και πολιτισμική τάξη πραγμάτων στο πέρασμα του 19ου προς τον 20ο αιώνα.

Είναι τα σημεία από τα οποία ξεκινούν οι νέοι χαράκτες και συνομιλούν έτσι με τους καθιερωμένους «παλαιούς» ζωγράφους και χαράκτες.

Διαδηλώνουν με τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν πάνω σε διαφορετικά υλικά, τη συνέχεια αυτής της μαγικής και ακόμα τόσο παραγνωρισμένης στη χώρα μας χαρακτικής τέχνης από τις απαρχές της – στις προϊστορικές βραχογραφίες – και τη διαμόρφωσή της μέσα στο μοντέρνο μέχρι τις μέρες μας.

Δημιουργούν με βάση τη γνώση της ιστορίας της τέχνης άλλα και την ανθρώπινη εμπειρία, σχήματα και φόρμες από το παρελθόν και το παρόν και συνθέτουν έτσι τη σπασμένη πραγματικότητα που συγκροτεί το είναι μας.»

 

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Ζολωτάκης Αποστόλης, Κάπρου Ελένη, Κολιός Γιάννης, Κώτση Ανδριάνα, Μηλιώτης Δημήτρης, Σπανόπουλος Δημήτρης, Gartner Joachim, Kallan Canuto

Και από την συλλογή του  Joachim Gartner:

Braque Georges, Chillida Eduardo, Gartner Joachim, Hartung Hans, Kokoschka Oscar, Penck A.R., Rauschenberg Robert, Serra Richard, Tapies Antoni, Tobey Mark,Vostell Wolf

 

 

ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΩΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγκαίνια: 29.11.19 ώρα 8μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 29.11.2019 έως 18.01.2020

Επιμέλεια έκθεσης: Λήδα Καζαντζάκη

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 11 – 2 μ.μ. &  5 – 8 μ.μ. | Σάββατο, 11 – 2 μ.μ.

Kourd Gallery: Κασσιανής 2 & Φαναριώτων, 11471 Λυκαβηττός

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΠΑΓΟΥ Η κωμωδία που επί σειρά ετών έσπασε ταμεία στην Αθήνα και την περιφέρεια, που

 Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ                                            (DISFF 2020)                              20-26 Σεπτεμβρίου 2020       Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έχει αφίσα!