Ζαχαρούλα Κληματσάκη/ Το ρεμπέτικο δεν είναι τυχαίο που το αγαπούν όλοι…

Γνωρίστε μια νέα τραγουδίστρια που αγαπάει το ελληνικό τραγούδι και ετοίμασε μια δουλειά που έχει ήδη ξεχωρίσει.

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και πώς έχουν επηρεάσει τις επιλογές σας και τον τρόπο έκφρασής σας;

Μεγάλωσα ακούγοντας στο πικάπ δίσκους του Βασίλη Τσιτσάνη,του Μίκυ Θεοδωράκη,του Διονύση Σαββόπουλου,του Νίκου Ξυλούρη. Ελληνική μουσική κατά κύριο λόγο που με έκανε να δίνω μεγάλη σημασία στο στίχο. Σίγουρα τα πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι αυτά που ζυμώνουν την προσωπικότητα μας στο μεγαλύτερο ποσοστό. Επομένως θεωρώ πως σε αυτό οφείλεται το γεγονός του ότι προτιμώ και ευχαριστιέμαι περισσότερο να ερμηνεύω τραγούδια στη μητρική μου γλώσσα. Νιώθω πως μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω απόλυτα την αλήθεια μου χωρίς φτιασιδώματα.

Τι σας γοητεύει στο συγκεκριμένο είδος τραγουδιού και ασχοληθήκατε μ’ αυτό;

Το ρεμπέτικο τραγούδι γεννήθηκε μέσα από τα λαϊκά στρώματα και μεταφέρει το περιβάλλον της τότε κοινωνίας αυτούσιο. Με γοητεύει γιατί είναι αυθεντικό και με τον πιο απλό τρόπο λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες  απέναντι σε διαχρονικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο που το αγαπούν και που εκφράζει όλες τις ηλικίες.

Πείτε μας δύο λόγια για το “Νάνι-Νάνι” ;

Το “Δως του νάνι νάνι”  γράφτηκε το 1956.Η μουσική είναι του Γεράσιμου Κλουβάτου, οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη ενώ το είχε πρωτοτραγουδήσει η Μαρίκα Νίνου. Την ενορχήστρωση της δικιάς μου επανεκτέλεσης  έκανε ο Γιώργος Περού και κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες μέσα από την Final Touch,label της καινούριας δισκογραφικής εταιρείας Walnut Entertainment του Μίλτου Καρατζά. Έχει στίχο πολύ ερωτικό που όμως συνδυάζεται περίτεχνα με μπόλικο νάζι και τσαχπινιά. Αυτό ήταν που με κέρδισα και θέλησα κι εγώ να πω με τον δικό μου τρόπο.

 

Έχετε σπουδάσει και υποκριτική, πόσο σας βοήθησε αυτή η τέχνη στο τραγούδι;

Η ενασχόληση μου με το θέατρο με έχει κάνει να δίνω μεγάλη σημασία στην ιστορία και στη κατάσταση που φέρει το κάθε τραγούδι,πέρα από τη μελωδία του. Η αίσθηση που  θέλω να δίνω στο κοινό δεν είναι ότι τραγουδάω αλλά ότι μιλάω. Και ταυτόχρονα με έχει βοηθήσει και στον τρόπο που στήνομαι πάνω στη μουσική σκηνή. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να κουβαλάει σε όλο του το σώμα μια ενέργεια πέρα από αυτή που έχει στην καθημερινότητα του. Και αυτό η τέχνη της υποκριτικής στο διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο.

Πείτε μας ποιες είναι μελλοντικές φιλοδοξίες σας σε σχέση με το τραγούδι;

Θέλω να μπορώ να υλοποιώ τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου βρίσκοντας τους κατάλληλους συνεργάτες. Η σωστή ομάδα είναι το κλειδί για το σωστό αποτέλεσμα. Αν το καταφέρω αυτό είμαι σίγουρη πως ότι επιθυμώ θα γίνει πραγματικότητα. Και αυτό που επιθυμώ είναι μουσική και δημιουργία να συνδυαστούν αρμονικά και με τις άλλες τέχνες που αγαπώ και υπηρετώ (θέατρο,χορό). Και να χαράξω μια πορεία ξεχωριστή που να συμβαδίζει απόλυτα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου .

 

Που ονειρεύεστε να φτάσετε σε 10 χρόνια;

Αυτό που θα ήθελα να δω σε δέκα χρόνια από τώρα θα ήταν τον εαυτό μου υγιή και ευτυχισμένο καθώς και τους ανθρώπους που αγαπάω. Κάτω από αυτές τις συνθήκες σίγουρα  η μουσική θα υπάρχει μέσα στη ζωή μου. Ονειρεύομαι μεγάλο και αξιόλογο ρεπερτόριο που να με εκφράζει, πάμπολλα live με τον τρόπο που τα έχω φανταστεί και όρεξη συνεχώς για καινούρια και διαφορετικά πράγματα.

Περιγράψτε μας τον εαυτό σας με πέντε λέξεις;

Ρομαντική,παρορμητική,συμπονετική,ενθουσιώδης,ντροπαλή.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι