Mr and Mrs Bubble Παραστάσεις με Σαπουνόφουσκες

Mr and Mrs Bubble

Παραστάσεις με Σαπουνόφουσκες

Interactive Bubble Installations

Εργαστήρια Σαπωνοφουσκοποιίας

 

Το μοναδικό καλλιτεχνικό ζευγάρι, Mr and Mrs Bubble, μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της σαπουνόφουσκας! Ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, που συνδυάζει τσίρκο και θέατρο του δρόμου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία εμπειρία χαράς και τέχνης. Μοναδικές εφευρέσεις που εισήγαγαν πρώτοι παγκοσμίως οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζονται στις παραστάσεις και στα εργαστήριά τους. Έδρα τους αποτελεί ο χειροποίητος «Τεχνοχώρος Φάμπρικα» στο κέντρο της Αθήνας, όμως μπορούμε να τους συναντήσουμε ξαφνικά στους δρόμους, στις γειτονιές και στις γιορτές, να σκορπούν χαρά και… μπουρμπουλήθρες!

 

Το 2012 η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το Bubble performing, με τη θεαματική παράσταση με σαπουνόφουσκες Mr And Mrs Bubble-The Show. Το διαδραστικό Bubble Show γεννήθηκε μέσα από τη θεατρική έρευνα, η οποία οδήγησε το καλλιτεχνικό ζευγάρι στο επιστημονικό πεδίο που ασχολείται με τη σαπουνόφουσκα, τη «Bubbleology». Η δουλειά των Mr and Mrs Bubble εξελίσσεται διαρκώς, με πειραματισμούς που ανανεώνουν συνεχώς την μοναδική στο είδος της παράσταση τσιρκοθεάτρου με φούσκες, καθώς και το πλήθος δρώμενων που διαθέτουν.

 

Οι δράσεις των Mr and Mrs Bubble έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Π.Γ.Δ.Μ. και Κύπρο. Επίσης, εκτός από την παράσταση Mr and Mrs Bubble-The Show, η ομάδα διαθέτει στη βαλίτσα της διαφορετικών κατηγοριών παραστάσεις, δρώμενα και εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, ενώ αναλαμβάνει την διοργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια θεαμάτων και δράσεων μεγαλύτερης εμβέλειας σε όλο τον κόσμο.

 

Οι Mr and Mrs Bubble είναι οι Φάνης Κατέχος και Giovanna Michailidi-Sarti.

Πού μπορείτε να δείτε τους Mr and Mrs Bubble:

  • 30/11-5/1 Christmas Factory – Η Επέλαση των Ξωτικών, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (αναμένονται ακριβείς ημερομηνίες)
  • 03/12 Δήμος Γαλατσίου – Χριστουγέννων Δρόμενα (Κεντρικοί δρόμοι)
  • 10/12 Πάτρα,  Άναμμα Δέντρου
  • 15/12 Δήμος Περιστερίου (Εκθεσιακό Κέντρο)
  • 21, 26 και 28/12 Δήμος Ηλιούπολης (Κλειστό γυμναστήριο)
  • 22, 27 Δήμος Περιστερίου (Δημαρχείο)
  • 28/12   Δήμος Περιστερίου ( Εκθεσιακό Κέντρο )
  • 29, 30, 31/12Xmas Food & Drink Fest, Ηράκλειο, Κρήτη

 

← ← ←   → → →

Δείτε εδώ αναλυτικά τις δράσεις των Mr and Mrs Bubble:

Οι παραστάσεις, για θεατές 0-123 ετών:

Mr and Mrs Bubble – The Show

Οι Mr and Mrs Bubble μας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας. Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα. Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους.

 

Οδός Σαπουνόφουσκας

Ποδηλατική Παράσταση με Σαπουνόφουσκες

Πλανόδιοι καλλιτέχνες της Σαπουνόφουσκας «οργώνουν» τις γειτονιές του κόσμου για να θυμίσουν ένα ξεχασμένο μυστικό: Το παιχνίδι στους Δρόμους! Μια παρέλαση με ειδικά διαμορφωμένο τρίκυκλο ποδήλατο που κατακλύζει τους δρόμους με μπουρμπουλήθρες και χαρούμενη ζωντανή μουσική.

 

Η Αρχή των Νεράιδων

Περιπατητική Παράσταση με Σαπουνόφουσκες

Αν τύχει να δείτε ένα ζευγάρι, σαν βγαλμένο από άλλη εποχή, να πηγαίνει βόλτα το νεογέννητο μωρό τους, κρατούνε το αιώνιο αυτό μυστικό, που σ’ εσάς όμως θα το

προδώσουν. Ένα ειδικά διαμορφωμένο καροτσάκι μωρού δεκαετίας ’40 σε μια περιπατητική παράσταση με αμέτρητες μπουρμπουλήθρες και υφή vintage.

 

Interactive bubble installations:

Μέσα σε μια Φούσκα

Πώς θα σας φαινόταν να μπείτε μέσα σε μία τεραστίων διαστάσεων φούσκα; Μία ουτοπική σκέψη γίνεται πραγματικότητα! Μέσα στην τεράστια σαπουνόφουσκα, η φαντασία κινείται πέρα από τα όρια της καθημερινότητας, σε έναν τόπο όπου η σκέψη γίνεται πράξη. Μια εσωτερική μετακίνηση, που εκφράζεται μέσα από την έκρηξη χαράς και το χαμόγελο όσων συμμετέχουν.

 

Bubble Bike

Κάντε πετάλι για να δημιουργήσετε αμέτρητες φούσκες! Το διαδραστικό ποδήλατο

σαπουνόφουσκας, αποτελεί έμπνευση και κατασκευή των Mr and Mrs Bubble.

Η εγκατάσταση στηρίζεται στην μηχανική και την φαντασία και έχει σκοπό να αναδείξει τον μαγικό συνδυασμό επιστήμης και τέχνης, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και την περιέργεια των συμμετεχόντων και να τους παρασύρει να μεταμορφώσουν οι ίδιοι το καθημερινό τοπίο με απρόσμενες φυσαλίδες.

 

Message in the Sky

Εγκατάσταση που περιέχει ειδικό μηχανισμό με Ήλιο, ώστε οι συμμετέχοντες να απελευθερώνουν στον ουρανό σήματα από αφρό. Διαλέξτε το σχήμα του σύννεφου που θέλετε να ζωντανέψετε, χρησιμοποιώντας λίγο αφρό και τη φαντασία σας! Η εγκατάσταση δίνει την ευκαιρία να διαδοθεί ένα χαρμόσυνο μήνυμα, σκορπίζοντας στον ουρανό αιωρούμενα αφρώδη σύννεφα.

 

Εργαστήρια Σαπωνοφουσκοποιίας

Bubble Factory

Εργαστήριο κατασκευής εργαλείων σαπωνοφουσκοποιίας από καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά. Οι συμμετέχοντες φτιάχνουν το προσωπικό τους εξοπλισμό για σαπουνόφουσκες συνδυάζοντας την διασκέδαση με τη γνώση. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προωθήσει την χειρωνακτική τέχνη και απασχόληση, η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων ως προς την «δεύτερη ζωή» των αντικειμένων και θέματα ανακύκλωσης, καθώς και η κατανόηση της φύσης της σαπουνόφουσκας.

 

Bubble Art

Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές σαπωνοφουσκοποιίας. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν προσωπικά και ομαδικά έργα τέχνης με χρωματιστές φυσαλίδες και υλικά εμπνευσμένα από τον κόσμο της φούσκας. Σκοπός του είναι οι συμμετέχοντες – καλλιτέχνες να εκφραστούν δημιουργικά, να εξοικειωθούν με καινούργιες, πρωτότυπες τεχνικές, να χαλαρώσουν και να παίξουν μέσα από τον πειραματισμό και την ζωγραφική.

 

Bubble Fun

Εργαστήριο ανέμελου παιχνιδιού με σαπουνόφουσκες. Οι συμμετέχοντες σαπωνοφουσκο-ποιητές ανακαλύπτουν ομαδικά τρόπους με τους όποιους μπορούν να δώσουν ζωή σε μια φυσαλίδα από σαπούνι. Το εργαστήριο δημιουργεί χώρο και χρόνο για πείραμα και παιχνίδι, ενώ προάγει την παρατήρηση και την εφευρετικότητα. Είναι ένας κοινός τόπος, μια εφήμερη, ανέμελη συνάντηση όπου η γνώση κατακτιέται βιωματικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

www.fabricaathens.gr

email: [email protected]

Τ: +30 6973597570

 

Facebook: @mrandmrsbubble

 

Instagram: mrandmrs_bubble

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Stelios Kerasidis “White As Snow”

Stelios Kerasidis “White As Snow”   Μια μελωδία ‘λευκή’ και διάφανη. Βγαλμένη μέσα από την καθαρή παιδική ψυχή. Συγκινητική και εύθραυστη. Ένα ακόμη μικρό μουσικό

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven   Το θρυλικό συγκρότημα του Λευτέρη Πλιάτσικα, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του και οι ΟΝΑΡ έχουν

Ο Παύλος Παυλίδης live στο FLOYD!

Ο Παύλος Παυλίδης, μαζί με μια ανανεωμένη ομάδα σπουδαίων μουσικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Floyd Live Venue, το Σάββατο 13 Απριλίου, σε μια διαφορετική συναυλιακή εμπειρία