ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ/ Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ

Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν/ Εκδόσεις Παπαδόπουλος / www.epbooks.gr 

Ένα βιβλίο που φωτίζει πτυχές της νέας ταυτότητας της ερντογανικής Τουρκίας, εκτιμώντας τις αντοχές της στον χρόνο και τις προεκτάσεις του σταδιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Στην Τουρκία εξελίσσεται ένας δομικός μετασχηματισμός υπό τον Ερντογάν: Ενώ οι εγχώριες αντιθέσεις εντείνονται, η φυσιογνωμία της χώρας αλλάζει σε ισχυρή θρησκευτική και συντηρητική κατεύθυνση, επιδρώντας ανάλογα στη συμπεριφορά της στο περιφερειακό και διεθνές γίγνεσθαι.

  • Στο εσωτερικό δημιουργείται ένα μονοπρόσωπο σύστημα χωρίς θεσμικά αντίβαρα, µε τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρεί να συγκεράσει Ισλάμ και κεμαλικό εθνικισμό σε ένα νεοοθωμανικό αφήγημα.
  • Στην οικονομία, η 17η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως (βάση ΑΕΠ) εμφανίζει αρρυθμίες.
  • Οι σχέσεις µε τη Δύση δοκιμάζονται σοβαρά και, παρότι τα δύο μέρη θέλουν να τις διατηρήσουν λειτουργικές, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Μπορεί άραγε η Άγκυρα να αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό, παρεκκλίνοντας προς την Ανατολή; Πώς θα ανταπεξέλθει ο Ερντογάν των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η οικονομία κλυδωνίζεται; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα και εντέλει πόσο κοντά στο όραμα του προέδρου της θα είναι η Τουρκία το 2023;

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ – ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ 14/2/2020 – 23/2/2020   Το ποιητικό κείμενο της Αναστασίας Βούλγαρη «ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ» παρουσιάζεται στη ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Archolekas στο δυναμικό της Minos EMI, a Universal Music Company

Ο Archolekas στο δυναμικό της Minos EMI, a Universal Music Company   Ο μόλις 14 ετών Archolekas είναι το απόλυτο ανερχόμενο teen icon της γενιάς του. Έχοντας ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό μέσα από τα social media του χάρη στα