Το CORPUS CHRISTI ολοταχώς για Όσκαρ.

Το CORPUS CHRISTI ολοταχώς για Όσκαρ.

Το Corpus Christi είναι μέσα στις δέκα ταινίες που θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας). Η επιλογή έγινε ανάμεσα από έναν πρωτοφανή αριθμό 91 ταινιών.
Στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο 2020. Διανομή Filmcenter Trianon.

Η ταινία κυριάρχησε, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ, στο Πολωνικό Box Οffice με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια εισιτήρια, και αποτελεί διεθνώς μεγάλο φεστιβαλικό χιτ με επίσημη συμμετοχή στη Βενετία Giornate degli Autori όπου κέρδισε το Europa Cinemas Label Award, στο Toronto Film Festival, Busan IFF, Chicago IFF, Hamburg IFF.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία στην Πολωνία, απολαμβάνει τη συνολική διεθνή αναγνώριση καθώς η ταινία θα προβληθεί σε πάνω από 45 χώρες. Έλαβε 10 βραβεία στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πολωνίας, Gdynia, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, το Βραβείο κοινού και το Βραβείο Δημοσιογράφων.

CORPUS CHRISTI ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JAN KOMASA

ΠΟΛΩΝΙΑ, 2019

ΣΥΝΟΨΗ

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο 2020. Διανομή Filmcenter Trianon.

Οι ταινίες που προκρίθηκαν

Poland, “Corpus Christi”| Czech Republic, “The Painted Bird”| Estonia, “Truth and Justice”| France, “Les Misérables”| Hungary, “Those Who Remained”| North Macedonia, “Honeyland”| Russia, “Beanpole”| Senegal, “Atlantics”| South Korea, “Parasite”| Spain, “Pain and Glory”

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Βυσσινόκηπος»

www.microbroadway.gr «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ μια τραγική κωμωδία Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης Πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022   Λίγα λόγια για το έργο Ο «Βυσσινόκηπος», το

Η Άννα Βίσση στο Θέατρο Άλσος

  Η Άννα Βίσση και η πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας μετά τις 2 τελευταίες sold out εμφανίσεις, έρχεται να μας απογειώσει για μια τελευταία