«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Ολοήμερο γιορτινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

 

Φέτος στις γιορτές το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, για μια ακόμα χρονιά, προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές!

Εμπνεόμαστε χριστουγεννιάτικες κόμικ ιστορίες, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κινηματογράφου με την τεχνική του stop motion animation, δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές, μαγειρεύουμε γιορτινές συνταγές και, φυσικά,  παίζουμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

 

Κάθε μέρα είναι διαφορετική…  από τις 8.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019: Φτιάχνουμε παραδοσιακά μελομακάρονα, κατασκευάζουμε γεωμετρικά στολίδια και παίζουμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019: Δίνουμε ζωή στις συλλογές του μουσείου με την τεχνική του stop motion animation, δημιουργούμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και επενδύουμε την ταινία μας μουσικά.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019: Προετοιμαζόμαστε για την καινούρια χρονιά φτιάχνοντας βασιλόπιτα και φιλοτεχνώντας το φλουρί. Ποιος θα είναι ο τυχερός;

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019: Φτιάχνουμε δυναμωτικές μπάρες, για να έχει ο Αϊ- Βασίλης ενέργεια όλη νύχτα και δημιουργούμε το γούρι του 2020.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020: Επινοούμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι, κατασκευάζουμε ένα μαγικό καλειδοσκόπιο και βλέπουμε το 2020 με άλλα μάτια.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020: Μεταμορφώνουμε τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά σε ήρωες κόμικ και φιλοτεχνούμε το ημερολόγιο μας για το 2020.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.

 

Η οικονομική συμμετοχή είναι 20,00 € για κάθε παιδί, 18,00 € για αδέλφια και 15,00 € για συνδρομητές & για άνεργους και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

MELODY GARDOT “Sunset In The Blue”

MELODY GARDOT “Sunset In The Blue” “Sunset in the Blue returns Gardot to the songcraft and simplicity of her acclaimed 2009 breakthrough” Daily Telegraph   “It’s

Χρήστος Θηβαίος «Μυλλέρου 27»

Χρήστος Θηβαίος «Μυλλέρου 27» (Official Audio Realese) Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει το νέο του τραγούδι Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ιστορικού Δημοτικού ραδιοφώνου της πρωτεύουσας

«Τα Δάκρυα της Αγαπημένης»

Μετά από αναμονή λίγων ετών, κυκλοφορεί το νέο συναρπαστικό βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Ζωής Ράπτη, με τίτλο «Τα Δάκρυα της Αγαπημένης». Ένα μυθιστόρημα με έρωτα, ανατροπές,