ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΝ

 

Μια υπέροχη και πρωτότυπη γιορτή για τα ζώα ξετυλίχτηκε το Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών όπου πλήθος κόσμου διασκέδασε , ενημερώθηκε , χειροκρότησε τα δρώμενα πάνω στη σκηνή,

Η ιδέα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας να βραβεύσει αστυνομικούς από όλη τη χώρα που εκτελούν με ενσυναίσθηση και ευαισθησία τα καθήκοντά τους όσον αφορά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων έτυχε επιδοκιμασίας και συγχαρητηρίων από πάρα πολύ κόσμο και ιδίως από τους ίδιους τους αστυνομικούς που είδαν για πρώτη φορά να επιβραβεύεται η ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια που επιδεικνύουν στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων .

Συγκίνηση επικράτησε όταν η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Άννα Σταματιάδου διάβασε ένα ένα τα ονόματα των 56 αστυνομικών από όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν για την ιδιαίτερη προσφορά τους απέναντι στα κακοποιημένα κάθε λογής ζώα.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης από την πρώτη στιγμή υιοθέτησαν την ιδέα μας ενώ η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με επικεφαλής τον Αρχηγό της Στρατηγό Καραμαλάκη παρευρέθηκε στην εκδήλωση τιμώντας την προσήλωση και την ευαισθησία των παιδιών της απέναντι στα ζώα .
Η ομιλία της Ομοσπονδίας μας ανέδειξε την μελανή σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας που λέγεται κακοποίηση ζώων , τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας που στάθηκε διαχρονικά ανίκανη να περιορίσει το πρόβλημα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον τεράστιο αγώνα που δίνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες στο δρόμο για να προστατεύσουν τα ζώα από την κάθε λογής κακομεταχείρισή τους.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα την αδήριτη ανάγκη να επανεξετάσουμε την θέση και την σχέση μας με την φύση , τα ζώα, αλλά και τον συνάνθρωπο , που έχουν κτιστεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων, παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών.

Η ομιλία του κ. Πατούλη μας βρήκε σύμφωνους σχεδόν σε πολλά σημεία της θα σταθούμε όμως ιδιαίτερα στην ταύτιση των θέσεών μας όσον αφορά το πρόγραμμα Φιλόδημος τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται άλλα κυνοκομεία στην χώρα αλλά στειρώσεις και δημοτικά κτηνιατρεία .
Από την ομιλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ θα αναδείξουμε την αναφορά του στην ένταξη για πρώτη φορά ,μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας μας ,στην αντεγκληματική πολιτική της ΕΛΑΣ στόχων γύρω από την νομοθεσία για τα ζώα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Ν. Χρυσάκης πρότεινε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να κηρυχτεί το 2020 έτος για την προστασία των ζώων στα πλαίσια της αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ , πρόταση που η ηγεσία μέλλει να αποδεχτεί.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Εισαγγελέως Εφετών Αθήνας κας Ευσεβίας Κορμικιάρη που μίλησε εκ μέρους της Εισαγγελίας Εφετών για τον οφειλόμενο σεβασμό στα ζώα παρότρυνε δε όλους μας να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γ. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τσουβάλας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη ενώ ο Στρατηγός Γκαρίλας παρέστη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η κα Κατερίνα Λουκάκη απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και την αγάπη μας στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην γιορτή μας στη Μαρία Ρεμπούτσικα , στο Γιώργο Κωνσταντινίδη , στην Ιωάννα Εμμανουήλ στα υπέροχα παιδιά της χορωδίας Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας , στην Άννα Αδριανού και τον Κωνσταντίνο Λάγκο καθώς και στην SAPT Hellas με τα υπέροχα πρώην αδέσποτα την Λού και την Χιόνα αλλά και στην Τατιάνα Παπαμόσχου που για λίγο μας μίλησε για την Γαιδουροχώρα της.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τον εκδοτικό Οίκο Άπαρσις που συμμετείχε στην εκδήλωση με έκθεση των βιβλίων “Δικαιώματα και Ηθική των Ζώων” του Λεωνίδα Χαζίρογλου και « Τα 24 κλειδιά της Ζωής» της Γιόλας Αργυροπουλου.

Για το τέλος αφήνουμε την υπέροχη παρουσιάστρια της γιορτής μας την δημοσιογράφο Αννα Σταματιάδου που με τον επαγγελματισμό και την ευγένειά της μας κατέκτησε όλους.

 

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Stelios Kerasidis “White As Snow”

Stelios Kerasidis “White As Snow”   Μια μελωδία ‘λευκή’ και διάφανη. Βγαλμένη μέσα από την καθαρή παιδική ψυχή. Συγκινητική και εύθραυστη. Ένα ακόμη μικρό μουσικό

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven

Οι ΌΝΑΡ στο Major Seven   Το θρυλικό συγκρότημα του Λευτέρη Πλιάτσικα, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του και οι ΟΝΑΡ έχουν

Ο Παύλος Παυλίδης live στο FLOYD!

Ο Παύλος Παυλίδης, μαζί με μια ανανεωμένη ομάδα σπουδαίων μουσικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Floyd Live Venue, το Σάββατο 13 Απριλίου, σε μια διαφορετική συναυλιακή εμπειρία