Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους

Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους

Παρουσίαση βιβλίου του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου

 

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 18:00

Eίσοδος ελεύθερη

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22 Αθηνα

 

210 3680052 – www.haec.gr

 

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και οι Εκδόσεις Κέρκυρα-economia Publishing παρουσιάζουν το βιβλίο του Αθανάσιου-Γεωργίου Χ. Παπανδρόπουλου με τίτλο «Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους: Ο Γιάννης Μαρίνος για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), παρουσία του συγγραφέα και του Γιάννη Μαρίνου.

 

Το βιβλίο «Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους» αφορά το δημοσιογραφικό έργο του επί 31 έτη εκδότη και διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννη Μαρίνου, μέσα από τη ματιά του στενού του συνεργάτη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Αθανάσιου Παπανδρόπουλου. Ο Γιάννης Μαρίνος, θρύλος της μαχόμενης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, παρακολουθούσε την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, αναλύοντας και σχολιάζοντας τα γεγονότα από τη δική του ανεξάρτητη σκοπιά. Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Πάμπολλες φορές ο Γιάννης Μαρίνος στα άρθρα του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο καυτηρίαζε το στρουθοκαμηλισμό που κυριαρχούσε αλλά και κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας και, τουλάχιστον από το 1830 και έπειτα, αποτρέπει κάθε εκσυγχρονισμό της. Σήμερα, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτό ο αναγνώστης του βιβλίου το αντιλαμβάνεται, συνειδητοποιώντας ότι άρθρα του Γιάννη Μαρίνου που γράφτηκαν πριν από 30 χρόνια παραμένουν απελπιστικά επίκαιρα!».

 

Η έκδοση εμπλουτίζεται με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, με μια σύντομη αναδρομή στην ευρύτερη ιστορία του οικονομικού τύπου από τον ερευνητή Θεόδωρο Δεληγιάννη, καθώς και με χρονολόγιο των κυριότερων σταθμών της νεοελληνικής ιστορίας.

Για το βιβλίο μιλούν οι:

 

Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, πρόεδρος του Hellenic American University και τέως πρόεδρος του ΕΣΙΠ

Ντίνος Λαμπρινόπουλος, τέως πρόεδρος της ΕΕΔΕ

Γιώργος Παπανικολάου, εκδότης και ιδιοκτήτης του Media2Day Group

Κώστας Σερέζης, δημοσιογράφος

Τη συζήτηση συντονίζει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, γενικός διευθυντής του Oμίλου Economia.

Ο Αθανάσιος-Γεώργιος Παπανδρόπουλος γεννήθηκε το 1940 και δραστηριοποιείται στη δημοσιογραφία επί 56 χρόνια. Έχει σπουδάσει στο Βέλγιο και τη Γαλλία οικονομικές επιστήμες, πολιτική φιλοσοφία και επικοινωνία και υπήρξε ο πρώτος Έλληνας ανταποκριτής στις Βρυξέλλες για λογαριασμό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη το 1964. Διετέλεσε αρθρογράφος και συντάκτης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο κατά τις περιόδους 1963-1967 και 1977-2004 ενώ στην καριέρα του συνεργάστηκε με γνωστά βελγικά και γαλλικά περιοδικά, με μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και πραγματοποίησε σημαντικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ, SBC TV, Κανάλι 5, Αθήνα 9.84). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει τιμηθεί με 42 διεθνή και ελληνικά δημοσιογραφικά βραβεία είναι συγγραφέας έξι βιβλίων και το 2002 εξελέγη μέλος της Άτυπης Γερουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο