ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ … ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

« ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ … ΟΔΥΣΣΕΙΑ »

Η 4arts συναντά την ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση Φλώρα Σπύρου και οργανώνει βιωματικό εργαστήριο έχοντας ως αφετηρία τo κείμενο του Ομήρου : Οδύσσεια.

Με αφετηρία το κείμενο της Οδύσσειας, θα έρθουμε σε επαφή με τεχνικές θεάτρου και  δράματος  προκειμένου να  διερευνήσουμε τρόπους προσέγγισης μιας ιστορίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός πλαισίου διάδρασης  μέσα στο οποίο θα γνωριστούμε, θα πειραματιστούμε με θεατρικές τεχνικές και θα επεξεργαστούμε «παίζοντας» θεματικές ενότητες του κειμένου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα έχουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε  και να αναφερθούμε σε σχέδια μαθήματος που θα ανταποκρίνονται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας αλλά και σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο σχεδιασμός  και η εφαρμογή του σεμιναρίου στηρίζεται στις αρχές και τη φιλοσοφία του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education). Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως μια σύγχρονη μορφή θεατρικής τέχνης με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα μπορεί να ενταχθεί τόσο στα πλαίσια ενός εργαστηρίου θεατρικής αγωγής για παιδιά όσο και στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων.

 

Διδασκαλία: Φλώρα Σπύρου

Διάρκεια ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 8 δίωρες συναντήσεις , Δευτέρα 18:30 – 20:30

Έναρξη: 17 Φεβρουαρίου Δευτέρα .

Χώρος σεμιναρίου:  4arts Σαπφούς 9, Γαλάτσι Τ.Κ. 11146

Κόστος: 160 € (2 δόσεις των 80€)

Απευθύνεται σε :

Νηπιαγωγούς

Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ηθοποιούς

Πληροφορίες στο τηλ: 212 1074172 & 6948 302375 Κωνσταντάκη Μαίρη, 4arts.athens@gmail.com.

Φλώρα Σπύρου

Φιλόλογος, εκπαιδευτικός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γεννήθηκε στην Λευκωσία, το 2004 αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνων, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογία, Κατεύθυνση γλωσσολογίας. Το 2006 – 2007 παρακολούθησε μαθήματα Κοινωνιογλωσσολογίας και Εθνογλωσσολογίας στο Ι.ΝΑ.L.C.O στο Παρίσι επίπεδο Μaster 2.

Από το 2008 -2011 παρακολούθησε το τριετές εργαστήρι Υποκριτικής στο Θέατρο Επί Κολωνώ με δασκάλα την Ελένη Σκότη. Ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας Μαρμελάδας, με την οπόια συνεργάτηκε από το 2008 – 2014, έχει συμμετάσχει σε παιδικές παρταστάσεις ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη παιδαγωγικού υλικού.

Το 2008-2010 παρακολούθησε το βιωματικό σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής του Εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, όπου και διδάσκει τα τελευταία 7 χρόνια στα οκτάμηνα εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός Θεάτρου σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της Αττικής έχει υπάρξει συνεργάτης στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για παιδιά.

Από το 2014 συνεργάζεται με το Ίδρυμα της Βουλής για τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο τμήμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για το οποίο σχεδιάζει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους με αφορμή τις περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνονται από το τμήμα Εκθέσεων.

Μέχρι τώρα έχει σχδιάσει τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα αντίστοιχα των παρακάτω εκθέσεων: «Δρόμοι Επιβίωσης – Όψεις του προσφυγικού ζητήματος» 2016, «Ο Φεμινισμός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974, ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» 2017 – 2018 και «Το θέμα είναι τώρα τι λες – Η ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη» 2018.

Είναι μόνιμη συνεργάτης των θεατρικών ομάδων Μικρός Νότος και Μικρός Βορράς από το 2014 αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό, την οργάνωνση και τη διδασκαλία των διαδραστικών δραστηριοτήτων.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη