Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Τοσικιάν «Οχτώ Βαλς από δύο κιθάρες»


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Τοσικιάν
«Οχτώ Βαλς από δύο κιθάρες»

Οι δύο συνεργάτες κιθαριστές Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν, ενώθηκαν εις ένα σώμα, για να ευχαριστηθούν τις μελωδίες και τις ηχητικές εναλλαγές των δύο κιθαρών σε κομμάτια που τους αρέσουν. Κατοικούν και οι δυο στο Χαλάνδρι και δημιουργήσανε αυτό το απλό σχήμα του Duo για να απολαμβάνουν τις μουσικές μαζί με τον κόσμο που τους παρακολουθεί.
Το πρόγραμμά τους, αυτή τη φορά, αποτελείται από βαλς που επελέγησαν από την Ελλάδα και όχι μόνο.
Και επειδή το βαλς είναι ιστορικός και πολύ γνωστός χορός, θα το μοιραστούν μαζί σας στην γκαλερί του Black Duck.
Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Τοσικιάν
(Μικρό ρεσιτάλ για δύο κιθάρες)

Πρόγραμμα:
Οχτώ Βαλς από δύο κιθάρες

Γιώργος Βαρσαμάκης: Ο χορός της πεταλούδας
Νότης Μαυρουδής: Λαϊκόν βαλσάκι
Rene Bartoli: Valse (Dolinda)
Frédéric Chopin: Waltz Op.69 No.2
(μεταγραφή: Ε. Ασημακόπουλος)
Ελένη Καραΐνδρου: To βαλς του γάμου
Μάνος Χατζιδάκις:  Χάρτινο το φεγγαράκι (για solo κιθάρα)
Μάνος Χατζιδάκις: Το βαλς των χαμένων ονείρων
(μεταγραφή: T. Καρακατσάνης)
Yann Tiersen:  La Valse d’Amélie (διασκευή, Γ. Τοσικιάν)

(Οι διασκευές των κομματιών για δύο κιθάρες
έγιναν από το Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν)

 

Νότης Μαυρουδής
Επί έξη δεκαετίες ο Νότης Μαυρουδής, παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά-μουσικά-πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Σπούδασε κλασική κιθάρα και έγραψε πολλά τραγούδια. Το 1965 τιμήθηκε με το ‘Α βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1969 με το ‘Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στο διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα. Αδιάλειπτη η παρουσία του με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο. Εκδίδει και διευθύνει το μοναδικό ηλεκτρονικό περιοδικό κιθάρας, Tar (χορδή).
Η πλούσια δισκογραφία του περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα, καθώς και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με θέματα μουσικής, πολιτισμού και κοινωνικού περιεχομένου.

 

Γιώργος Τοσικιάν
Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια διεθνώς καταξιωμένων κιθαριστών και διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, καθώς και στον  διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ International Renaissance Music Festival στην Αρμενία.
Από το 2005 δίνει ρεσιτάλ και παίρνει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ από το 2011 συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή.
Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ”Guitar Music by Greek Composers’’, με έργα καταξιωμένων αλλά και νέων Ελλήνων συνθετών για κιθάρα, παρουσιάζοντας πολλά από αυτά σε πρώτες ηχογραφήσεις.
Τρία χρόνια αργότερα παρουσιάζει το δεύτερό του ηχογράφημα, με τίτλο ‘’Mosaic’’, αποτελούμενο από συνθέσεις επηρεασμένες από τις μουσικές παραδόσεις των χωρών της Εγγύς Ανατολής και των Βαλκανίων.
Το 2015 κυκλοφορεί το CD με τίτλο ‘’Aurora’’, στο οποίο ο Γιώργος Τοσικιάν ερμηνεύει συνθέσεις για κιθάρα αλλά και την Σουίτα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων του Γιώργου Βαρσαμάκη.
Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

http://tossikian.webs.com/

 

Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος 12€ με κρασί/ μπύρα

Σχεδιασμός αφίσας / Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Δήμητρα Αποστόλου [email protected]

Black Duck Gallery – Acoustic sessions
Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα/ 210 3234760 / www.blackduck.gr / [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα