ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ Π Α Ι Δ Ι & Τ Ε Χ Ν Η

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

     ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ Π Α Ι Δ Ι & Τ Ε Χ Ν Η

Οι εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων «Παιδί & Τέχνη».

Η νέα σειρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο να τα φέρει σε επαφή με τη μουσική, τη ζωγραφική και τις υπόλοιπες καλές τέχνες μέσω των παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που συνοδεύουν τα κείμενα.

Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς είναι:

«Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν με μια τελεία», της Νίκης Κάντζου, όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφραστούν ζωγραφίζοντας, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν έργα διάσημων ζωγράφων.

«Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα», των Νίκης Κάντζου και Φυλλιώς Νικολούδη, ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής με πληροφορίες για τα μουσικά όργανα, τους μεγάλους συνθέτες και τα έργα τους, σε συνδυασμό με ζωγραφικούς πίνακες σχετικούς με το θέμα.

Nίκη Κάντζου

 

«Ζωγραφική…Όλα ξεκινούν µε µια τελεία!»

 

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν από τη σειρά «Παιδί & Τέχνη» το παιδικό βιβλίο προσχολικής ηλικίας «Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν με μια τελεία» της Νίκης Κάντζου με την εξαιρετική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Η Μυρτώ αγαπά τα μουσεία και τις πινακοθήκες. Θέλει να γίνει καλλιτέχνης. Η γιαγιά της της χαρίζει ένα καρό βαλιτσάκι µε σύνεργα ζωγραφικής. Θα τα καταφέρει; Το αγαπημένο της φουλάρι έχει το μυστικό. Πινέλα, χρώματα, καμβάδες… συναισθήματα… όνειρα! Ποιος είναι καλλιτέχνης τελικά; Μάλλον όλοι µας!

 

Μια ιστορία για την αγάπη στην Τέχνη που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και έχει στόχο να δείξει στους μικρούς αναγνώστες ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια που συνδέουν µε ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά µε τα έργα σπουδαίων ζωγράφων.

 

 

Nίκη Κάντζου – Φυλλιώ Νικολούδη

 

«Στραντ…ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα»

 

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

 

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν από τη σειρά «Παιδί & Τέχνη» το παιδικό βιβλίο προσχολικής ηλικίας «Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα» των Νίκης Κάντζου και Φυλλιώς Νικολούδη εικονογραφημένο από τη Ναταλία Καπατσούλια.

Ποιος είναι ο Στραντ; Πώς θα βγουν πάλι νότες από το δοξάρι και τις χορδές ενός βιολιού; Τι σημαίνει για έναν βιολιστή να παίζει µ’ ένα Στραντιβάριους; Πώς γίνεται κι ακούγονται μελωδίες σ’ ένα σταθμό του μετρό;

Τις απαντήσεις τις δίνει αυτό το βιβλίο, που µας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, µας παρουσιάζει γνωστούς συνθέτες και µας μαθαίνει για τα μουσικά όργανα συνδυάζοντάς τα µε έργα ζωγραφικής, μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν το κείμενο.

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Irini Qn – Live @ Faust

Irini Qn – Live @ Faust Κυριακή 29 Ιανουαρίου Ώρα 21:00 Η Irini Qn, μαζί με τους Κώστα Στεργίου (πλήκτρα), Ορέστη Γράβαρη (drums) και Διονύση Μακρή (ηλεκτρικό κοντραμπάσο), παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ