Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

• Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, σε συνεργασία με τον ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης & το Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης “ΙΩΝΙΑ”, τα ιστορικά ντοκιμαντέρ “Ίμβρος-Τένεδος: της Μνήμης και της Λήθης”, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου – Πάνου Αγγελόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Λυκόβρυση Πεύκη.

• Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30, σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στον Πολυχώρο Δήμου Π. Φαλήρου, Τερψιχόρης 51, Παλαιό Φάληρο.

• Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης & το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στην Καπναποθήκη “Π”, Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

• Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης & το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Ίμβρος: της Μνήμης και της Λήθης” σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου – Πάνου Αγγελόπουλου στην Καπναποθήκη “Π”, Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

• Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Ιλίου το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Κέντρο Γυναικών Ιλίου, Νέστορος και Αθηνάς 107, Ίλιον Αττικής.

Είσοδος Ελεύθερη!

 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών συμμετέχει:

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 10.00- 14.00 στο Αφιέρωμα για τους Κωνσταντινουπολίτες Λογοτέχνες που διοργανώνει το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πόλης και θα πλαισιωθεί μουσικά από τον συνθέτη Νίκο Πλατύραχο.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών προσφέρει σε ειδική τιμή πακέτου 15€ μόνο για τον μήνα Φεβρουάριο :

«Το Χρονικό των Δέκα Ημερών»
Ένα βιβλίο με τη μαρτυρία της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη για την προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922 (Μικρασιατική Καταστροφή – Αϊβαλί 1922).
Α’ Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ
Α’ Βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης

Και το ιστορικό ντοκιμαντέρ

«Γράμματα χωρίς παραλήπτη»
Βασισμένο στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Πρωτότυπη Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου
A’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου – Οκτώβριος 2012, Λονδίνο

Οι προσφορές ισχύουν μόνο για τηλεφωνικές παραγγελίες από το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. στο 210-6669131 & 140, καθημερινά 09:00-16:00, ή μέσω email στο [email protected].

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο