ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη, για όλη την υφήλιο κατάσταση, με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, η μουσική είναι η καθημερινή μας συντροφιά σε αυτές τις στιγμές απομόνωσης.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης στο μουσικό οικοσύστημα της Ελλάδας είναι δυσβάσταχτα, με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στους δικαιούχους της μουσικής,  καθώς όλες οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ)  παραμένουν κλειστές και όλες οι μουσικών εκδηλώσεις (συναυλίες, festival, κλπ) ματαιώθηκαν.

Οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν ένα στοιχειώδες έσοδο , γνωρίζοντας ότι μια από τις ελάχιστες  πια πηγές εσόδου τους είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από τους οποίους οι αμοιβές διανέμονται βάσει playlist, ζητάνε από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, συνδρομητικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, μουσικούς και ειδησεογραφικούς, να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν!

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι οποίες εφαρμόστηκαν, και μάλιστα από χώρες χωρίς  μεγάλο τοπικό ρεπερτόριο, με το παράδειγμα της Δανίας, της οποίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από υπουργική εισήγηση, αύξησαν το μερίδιο της δανέζικης μουσικής στα κανάλια τους από το 49% στο 80%!

Ελπίζουμε ότι ενέργειες όπως αυτή θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών και δικαιούχων μουσικής, κυρίως εκείνων που η μουσική τους δεν είχε μέχρι πρότινος υψηλό ρυθμό εκπομπής και είναι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όλοι προσμένουμε το τέλος αυτής της κρίσης. Σίγουρα, η μουσική θα μας βοηθήσει να την υπομένουμε ευκολότερα όσο και αν αυτή κρατήσει.

Πρέπει όμως μέχρι τότε, να φροντίσουμε τους ανθρώπους της μουσικής οι οποίοι είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, να κτίσουμε τα όνειρα μας  από την αρχή και να έρθουμε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Κίνημα για την μουσική και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της.

GEA
ΕΡΑΤΩ
ΑΠΟΛΛΩΝ
GRAMMO
ΕΔΕΜ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ,ΜΕΤΡΟΝ,ΣΩΜΣΕ,ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Γραφείο Τύπου GEA

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μαρία Παπαλεοντίου «Βράχος» Νέο Single

Η Μαρία Παπαλεοντίου, μια τραγουδίστρια που μετρά πολύ σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με καλλιτέχνες όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος,  Διονύσης Τσακνής, Ορφέας Περιδης,

Πέρσες και Λυσιστράτη στην Επίδαυρο

21/5  παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού συνέπεσε με την έναρξη προβών δυο σπουδαίων έργων του αρχαίου ελληνικού δράματος, Πέρσες του Αισχύλου &  Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν από το Εθνικό