ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ  ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Μια απόπειρα κατανόησης της εποχής μας

 

«Μια συνοπτική ανάλυση για τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανθρώπου στη σύγχρονη εποχή».

Χρήστος Ταραντίλης

Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων

στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και γιατί η εξάπλωση των εφαρμογών της αποτελεί μια τόσο ανατρεπτική αλλαγή; Θα επιδεινώσει η ανάπτυξή της τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας ή μήπως θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και να πραγματώσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έναν κόσμο Τεχνητής Νοημοσύνης;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ήδη διαδοθεί σε τομείς όπως οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι τράπεζες, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ασφάλιση, η υγειονομική περίθαλψη, η ενέργεια, η άμυνα και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η εξέλιξή της όμως θα πρέπει να συμβαδίζει με θεσμικές πρωτοβουλίες για την ορθή χρήση της, κάτι που θα απαιτήσει όχι μόνο περισσότερη δουλειά αλλά και τη σταθερή πεποίθηση ότι ο στόχος αξίζει την προσπάθεια, προς όφελος όλων.

Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου αναλύει και εξηγεί τις πολλαπλές επιδράσεις που φέρει η εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός ανθρωποκεντρικού πλαισίου διακυβέρνησης, το οποίο θα διασφαλίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα τεθούν σε δοκιμασία.

 

Ένα μοναδικό πόνημα στην ελληνική βιβλιογραφία, που ασχολείται με τις οικονομικές, κοινωνικές αλλά και ηθικές επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Πάνος Μουζουράκης “Κάποτε” νέο τραγούδι

Πάνος Μουζουράκης “Κάποτε” Powered by LENOVO #LenovoGreece www.lenovonews.gr Μουσική & Στίχοι: Άννα Φραγκούλη Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Ορέστης Πλακίδης Ο Σαββόπουλος μου είχε πει κάποια στιγμή ότι