Οι χοροί της Κρήτης στους ρυθμούς του κόσμου

Οι χοροί της Κρήτης στους ρυθμούς του κόσμου

29 Απριλίου 2020 – Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ο δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης προσαρμόζει τα βήματα των κρητικών χορών στους ρυθμούς παραδοσιακών χορών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο θέλει να γιορτάσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού αλλά και να στείλει το μήνυμα της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης σε όλους τους λαούς του κόσμου.

 

Σας στέλνουμε το παρακάτω video στο οποίο για πρώτη φορά τα βήματα των κρητικών χορών ανταμώνουν με μουσικές από όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Το συγκεκριμένο video δημιουργήθηκε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι μας. Μπορείτε να το δημοσιεύσετε όπου θέλετε. Σας στέλνουμε επίσης και κάποιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Σημείωμα του Γιάννη Μεγαλακάκη για το video : 

“Αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλοι αναγκαστήκαμε να είμαστε μόνοι μας ένιωσα την ανάγκη να ταξιδέψω νοερά σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τα χορευτικά βήματα της Κρήτης θέλησα να ενωθώ με τις μουσικές και τους ρυθμούς του κόσμου.

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο θέλησα να γιορτάσω την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και να στείλω το μήνυμα της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Αυτό που έμεινε μέσα μου από αυτή την συγκλονιστική και πρωτόγνωρη εμπειρία είναι ότι η τέχνη είναι μια παγκόσμια γλώσσα και μπορεί να γίνει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς και να συγκινήσει κάθε ανθρώπινη ψυχή.

Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία – Χορός : Γιάννης Μεγαλακάκης

Λήψεις : Έφη Χριστουλάκη

Μοντάζ : Βασίλης Λίνας

Στον χορό Σούστα χορεύει και η Έφη Χριστουλάκη

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολική Αττική στις 24 και 26 Απριλίου 2020.

Γιάννης Μεγαλακάκης 

Ερευνητής – Δάσκαλος Κρητικών Χορών – Συγγραφέας – Στιχουργός
skype : giannis.megalakakis

6 συνημμένα

Προβολή βίντεο YouTube Οι χοροί της Κρήτης στους ρυθμούς του κόσμου – The dances of Crete in the rhythms of the world

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι