«Ασημένιο» το Bar Engage στα Tourism Awards 2020

«Ασημένιο» το Bar Engage στα Tourism Awards 2020

Με μια σημαντική διάκριση, το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Innovation: Καινοτόμο concept των Tourism Awards 2020 τιμήθηκε το Bar Engage.

Μπορεί οι δύσκολες συγκυρίες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή του φετινού 5ου Bar Engage, όμως η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου στη διοργάνωση – που στηρίζεται σε καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και ως κύριο στόχο έχει την ανάδειξη της Λάρισας και της Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού – επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια. Και μάλιστα σε μια κατηγορία που καταδεικνύει την πρωτοτυπία της ιδέας πίσω από το Bar Engage, ενός φεστιβάλ μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα.

«Αυτό το βραβείο, που για πρώτη φορά απονέμεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία στη Λάρισα, πέρα από επιβράβευση της προσπάθειάς μας, αποτελεί και μια απόδειξη ότι η πόλη μας είναι τουριστικός προορισμός και μπορεί να αναδειχθεί ως τέτοιος. Είμαστε ευτυχείς γιατί το Bar Engage κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δεκάδες άλλους διαγωνιζόμενους, εκπροσωπώντας επάξια την περιοχή μας απέναντι σε φορείς αλλά και καταξιωμένες επιχειρήσεις με πολυετή δράση στον χώρο. Η δήλωση δε, του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, με αφορμή τη βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον ίδιο θεσμό, ότι «ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα» μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και η βράβευσή του Bar Engage είναι απόδειξη αυτού» σημειώνουν οι εμπνευστές της διοργάνωσης Αλέξανδρος Σακελλάρης και Στέφανος Δραγανιδάκης.

* Το Bar Engage είναι µία µεγάλη γιορτή του καλού ποτού, του κοκτέιλ και της τοπικής γαστρονοµίας, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα. Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, µε σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας της πόλης και της σκηνής του ποτού και της διασκέδασης. Με ενθουσιασµό για την ανταλλαγή ιδεών και σκοπό την εξέλιξη αλλά και τη δηµιουργία ισχυρών διαπροσωπικών σχέσεων και δεσµών, το Bar Engage πραγματοποείται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Λάρισα, προσκαλώντας κορυφαίους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και συναδέλφους τους από την Ελλάδα, οι οποίοι θα φιλοξενούνται για µία εβδοµάδα στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

 

Κατά την παραµονή τους, µέσα από µια σειρά εκδροµών και ανοιχτών εκδηλώσεων, μυούνται στην ελληνική κουλτούρα της φιλοξενίας, της εστίασης και της γαστρονοµίας, δοκιμάζουν παραδοσιακές γεύσεις και πειραµατίζονται πάνω σε νέες συνταγές, ενισχύοντας έτσι την ήδη στενή σχέση της ελληνικής µε την ευρωπαϊκή σκηνή του κοκτέιλ. Σε ένα περιβάλλον φεστιβαλικό και µε επίκεντρο αυτή την επίσκεψη, κάθε χρόνο η ζωή στην πόλη αλλάζει. Το Bar Engage – Αγκαζέ ξεκίνησε το 2016 από μια ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη, Αλέξη Πατσιούρα, Στέφανου Δραγανιδάκη και Άρη Μακρή. Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του, το Bar Engage – Αγκαζέ φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να προωθήσει την κουλτούρα του cocktail και τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις του bartending στο κοινό της Λάρισας και της θεσσαλικής περιφέρειας και να αναδείξει τη σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της εστίασης και της διασκέδασης της πόλης σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε εδώ το επίσημο link των αποτελεσμάτων με την ευχαριστήρια δήλωση του Στέφανου Δραγανιδάκη:

Bar Engage

Ακολουθήστε το Bar Engage
Facebook: BarEngage
YouTube channel: Bar Engage Αγκαζέ
Instagram: bar.engage.gr
Web: www.bar-engage.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο