Οδοιπορικό στην Τυνησία/youtube traveling channel

YouTube Channel- Traveling with Kids: Οδοιπορικό στην Τυνησία (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Τα Χριστούγεννα του 2018 η Μαρία (@mariavran) και ο Θοδωρής (@theoanagno) αποφάσισαν να πάνε στην Τυνησία. Συνοδοιπόροι και σ’ αυτή τους την περιπέτεια, φυσικά, τα δύο παιδιά τους. Η Μαριάννα τότε μόλις είχε κλείσει τα 2, ενώ ο Αλέξανδρος συμπλήρωνε τα 8 χρόνια.
Αυτό το ταξίδι ήταν το πιο ξεχωριστό από όσα έχει κάνει η τετραμελής οικογένεια. Και σίγουρα, με το πιο πλούσιο συναισθηματικό υπόβαθρο, καθώς σαν οδηγό είχαν το βιβλίο «Οδοιπορικό στην Τυνησία» που είχε γράψει ο πατέρας της Μαρίας, ιστορικός Επαμεινώνδας Βρανόπουλος.
Έναν χρόνο μετά το θάνατό του, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα χνάρια του παππού και να ταξιδέψουν μαζί του μέσα από το βιβλίο του.
Έρημος και οάσεις, χουρμαδιές, καμήλες, τζαμιά, παζάρια, χαμάμ, αλλά και μνημεία που άφησαν πίσω τους όλοι όσοι πέρασαν από εδώ: Βέρβεροι, Φοίνικες, Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Έλληνες, Βυζαντινοί και Άραβες. Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Τυνησίας, μιας χώρας πανέμορφης με πλούσια ιστορία και σημαντικά αξιοθέατα.
Πώς τα έζησε όλα αυτά η τετραμελής οικογένεια με τα δύο μικρά παιδιά που λατρεύει τα ταξίδια;

 

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το νέο επεισόδιο στο κανάλι τους.

Αν σας άρεσε αυτό το βίντεο, κάντε like και εγγραφή στο “Traveling with Kids” για να μην χάνετε κανένα από τα ταξίδια της Μαρίας, του Θοδωρή, της Μαριάννας και του Αλέξανδρου.

Η ιδέα πίσω από το Traveling with Kids
Ο Θοδωρής και η Μαρία- οι γονείς- ταξίδευαν από μικρή ηλικία. Όταν γνωρίστηκαν, συνέχισαν από κοινού τα ταξίδια σε όλο και πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, από τα νησιά Γκαλαπάγκος μέχρι και την Παπούα Νέα Γουινέα, από την Αλάσκα μέχρι και την Αυστραλία.
Τι συνέβη όμως όταν γεννήθηκαν τα παιδιά τους; Τους απέτρεψε αυτό από το να συνεχίσουν να ταξιδεύουν; Όχι βέβαια! Η απόφαση του ζευγαριού ήταν ξεκάθαρη: Το πάθος τους για εξερεύνηση και ταξίδια δε θα σταματούσε μετά τα παιδιά.
Γνωρίζοντας, μάλιστα, πως τα ταξίδια είναι ύψιστη μορφή εκπαίδευσης, πως γεμίζουν τα παιδιά με δυνατές εμπειρίες που χαράσσονται μέσα τους και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, τα μακρινά οδοιπορικά έγιναν τρόπος ζωής αυτής της οικογένειας. Έτσι σε ηλικία 9 ετών ο Αλέξανδρος έχει πλέον ταξιδέψει σε 32 χώρες και η μικρή Μαριάννα, σε ηλικία 3 ετών σε 16 χώρες.

Με μοναδικά μέσα τα δύο κινητά τους, οι γονείς καταγράφουν (όσο αντέχουν) τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκύπτουν όταν κάποιος ταξιδεύει με δύο μικρά παιδιά. Τις περιπέτειές τους τις ανεβάζουν στο ταξιδιωτικό τους κανάλι “Traveling with Kids”.

 

Ποιοι είναι οι γονείς;
O Θοδωρής
 Αναγνωστόπουλος είναι science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες και στις έξι Ηπείρους.

Η Μαρία Βρανοπούλου εργάζεται ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σε θέματα εκπαιδευτικά, ιστορικά, περιβαλλοντικά, θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας, ψυχολογίας κλπ, ενώ έχει ταξιδέψει σε 70 χώρες. Ξεκίνησε να ταξιδεύει από πολύ μικρή ηλικία, όταν ακολουθούσε τον πατέρα της, επίσης ιστορικό, στα οδοιπορικά  που σχεδίαζε και έγραφε, «Στον άγνωστο εκτός Ελλάδος Ελληνισμό».  Μάλιστα ανήκε στην πρώτη ελληνική αποστολή που είχε φτάσει στη φυλή των Καλάς στο Πακιστάν, το 1992, μια φυλή που περήφανα διακήρυττε πως κατάγονταν από τους στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και