ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ Από τον Ήλιο στον Γαλαξία

 

 

⦁ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ
⦁ Σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά

ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
Από τον Ήλιο στον Γαλαξία

Σελίδες: 264 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

 

Το Όλα σε μια ζωή: Από τον Ήλιο στον Γαλαξία εξιστορεί
με τρόπο απολαυστικό και γεμάτο χιούμορ την πορεία ζωής
του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα του Διαστήματος Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, μέσα από μία εκ βαθέων συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά.

Σε μια συζήτηση που εκτείνεται από την περιπέτεια της σχεδίασης των διαστημικών αποστολών μέχρι την επιρροή των διεθνών σχέσεων στις παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις, ο Μάκης Προβατάς έχει καταφέρει να συνδυάσει, με τον ολόδικό του, γλαφυρό τρόπο, το πριν και το μετά της ζωής ενός μεγάλου επιστήμονα με την πορεία της ανθρωπότητας προς το αύριο. Καμία ερώτησή του δεν είναι τυχαία και καμία απάντηση δεν είναι λιγότερο από αναπάντεχη. Έτσι προέκυψε ένα βιβλίο που αποτελεί μοναδικό απόσταγμα σοφίας ενός σπάνιου, μεγαλοφυούς μα ταπεινού ανθρώπου, ο οποίος πιστεύει στην αριστεία αλλά και στη σκληρή δουλειά, στο μότο «ο καθείς φτιάχνει την τύχη του».

Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Σταμάτη Κριμιζή
με σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής
και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Σταμάτης Κριμιζής
Πραγματικός πολίτης του Κόσμου, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο µόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριµιζής διατέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από τη NASA. Επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής, ο Δρ. Κριµιζής συνεχίζει να ζει µε µια βαλίτσα στο χέρι και είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστεί στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Τον Αύγουστο μπορείτε πάντως να τον βρείτε στον αγαπημένο του Βροντάδο στη Χίο, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και πήρε τα πρώτα μαθήματα στην εκτόξευση ρουκετών.

 

Μάκης Προβατάς
Ο Μάκης Προβατάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Αµπελοκήπων. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΡΑ, ΒΗΜΑ fm και Athens Voice Radio). Έχει πάρει πάνω από 350 συνεντεύξεις από ξένους και Έλληνες, επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες για το ΒΗΜΑ, το ΒΗΜagazino και την Athens Voice, μεταξύ των οποίων από τους: Στίβεν Χόκινγκ, Νόαμ Τσόμσκι, Ρίτσαρντ Ντόκινς, Κάρλος Φουέντες, Ντάριο Φο, Έρικ Χομπσμπάουμ, Ίρβιν Γιάλομ, Γιοβάλ Νόα Χαράρι, Τζον Κλιζ, Εντουάρντο Γκαλεάνο, Πάτι Σμιθ, Έρικ Μπέρντον, Τζον Μάλκοβιτς, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Πίτερ Μπρουκ, Φρανκ Σέρπικο. Συνεργάζεται με το περιοδικό Ιστορία, για το οποίο αρθρογραφεί, και έχει πάρει συνεντεύξεις από πολιτικούς όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κ.ά. Από το 2019 παρουσιάζει την εκπομπή Άξιον Διαλόγου, με συνεντεύξεις, στο κανάλι ACTION 24.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα