ΚΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2020

ΚΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2020
Αγαπάμε την Τέχνη,
προστατεύουμε το νησί μας

Με βασικό σύνθημα «Αγαπάμε την τέχνη- προστατεύουμε το νησί μας», ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου ανακοινώνει τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Μετά και την κατάργηση των πανηγυριών της θερινής περιόδου ήταν μεγάλη η ανάγκη της διοργάνωσης ενός Φεστιβάλ με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας καλλιτεχνών και θεατών, σύμφωνα με τις κρατικές προδιαγραφές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιθυμία μας ήταν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, αλλά και όσοι απόδημοι Κασιώτες αποφασίσουν να έρθουν στο νησί μας να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις «υψηλού επιπέδου».
Κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, κουκλοθέατρο για παιδιά, σεμινάρια, συνθέτουν το πανόραμα των Πολιστικών Δράσεων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι καταφέρουν να βρεθούν στο πανέμορφο, ακριτικό νησί.

 

Η κινηματογραφική λέσχη του Δήμου, που ιδρύετε για πρώτη φορά από την ΚΟΔΕΔΗΚ, έχει προγραμματίσει την δημιουργία δυο «θερινών σινεμά» στα χωριά Αρβανιτοχώρι και Αγία Μαρίνα και την διοργάνωση ενός μεγάλου αφιερώματος στον διακεκριμένο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με το ίδρυμα που φέρει το όνομα του. Θα προβληθεί η τριλογία του «Ηλέκτρα» -«Ιφιγένεια»-«Τρωάδες» με παρουσίαση της ζωής και του έργου του αείμνηστού δημιουργού.
Τρείς σημαντικές θεατρικές παραστάσεις θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, αυτό το καλοκαίρι στην Κάσο. Αρχής γενομένης στης 30 Ιουλίου με το Κουκλοθέατρο «Ανέμη», με το έργο «Ο παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει», στο γήπεδο 5χ5. Στην συνέχεια στις 20 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Κάσου, η χαρισματική ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη θα υποδυθεί την «εμβληματική «Κυρά της Ρω» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα.
Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί η πολυσυζητημένη παράσταση «Ο κάτω Παρθενώνας» του Κασιώτη συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με τον Λεωνίδα Κακούρη και το Χρήστο Σαπουντζή.

Στο πλαίσιο των θεατρικών εκδηλώσεων, ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης διδάσκει το σεμινάριο συγγραφής θεατρικού έργου, που πραγματοποιείται 20 με 26 Ιουλίου στο Φρυ, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Τέλος, όσων αφορά την μουσική, έχουν προγραμματιστεί δυο βραδιές, μια λαϊκής μουσικής με τον Κασιώτη Τραγουδιστή Γιώργο Μαυρουδή και μια Παραδοσιακής Κασιώτικης Μουσικής και Μαντινάδας, στην αυλή της Αγίας Τριάδας, στο Πόλι, με την νέα γενιά των οργανοπαιχτών του νησιού, υπό το φως των κεριών.
Να προστεθεί ότι επειδή η υγειονομική κρίση εμπόδισε το δραστήριο θεατρικό εργαστήρι Κάσου «Γιάννης Μαρίνος» να προχωρήσει σε νέα παραγωγή, πέντε από τις σημαντικότερες βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του θα προβληθούν σε όλα τα χωριά του νησιού μας.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο