«Εμένα ο γιος μου» του Χάρη Καραουλάνη, ταινία μικρού μήκους

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» του Χάρη Καραουλάνη ύστερα από μία σειρά προβολών σε εγχώρια και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ συνεχίζει το ταξίδι της.

Επόμενος σταθμός τα Χανιά, όπου θα προβληθεί στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 6ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Μια ταινία ανθρώπινη και ρεαλιστική που συγκίνησε το κοινό στα φεστιβάλ όπου προβλήθηκε καθώς αγγίζει ένα θέμα ευαίσθητο το οποίο μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη.

Η ταινία μικρού μήκους «Εμένα ο γιος μου» αφού παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο Bridges International Film Festival το 2016, συνεχίζει το ταξίδι της διανύοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρά πορεία στις οθόνες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ινδία, Ευρώπη, Αμερική), από την διεθνή της πρεμιέρα στην Κύπρο το 2016 έως και σήμερα.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Χιωτέλλης.

Υπόθεση

Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία μιλάει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.

λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη

Είμαι κινηματογραφιστής και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) σκέφτηκα να επικοινωνήσω και να μοιραστώ μαζί σας την ταινία μου «Εμένα ο γιος μου».

Μια ταινία που συγκίνησε και άγγιξε το κοινό στα φεστιβάλ που προβλήθηκε καθώς αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα.

Συγκεκριμένα η ταινία έχει να κάνει με τη  σχέση ανάμεσα σε μία ηλικιωμένη μητέρα που έχει σημάδια άνοιας και τον γιο της.

Θα χαρώ πολύ αν την προβάλετε/ δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας έτσι ώστε ο κόσμος να δει και αυτή την πλευρά της ζωής. Πιστεύω ότι είναι μια ταινία που αξίζει να την δει κανείς γιατί έχει να κάνει με ένα κοινωνικό ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς ανθρώπους που το βιώνουν καθημερινά.

Χάρης Καραουλάνης

 

 

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Έτος: 2016

Διάρκεια: 7’

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Καραουλάνης

Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου

Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης

Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ – Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία – Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου / ΄Β βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης / Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου, / Φωτογράφος Αφίσας – Backstage: Βιβή Βλασταρά / Σχεδιασμός Αφίσας: Μάνος Κακούρης

Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα

Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης

 

Δείτε την ταινία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο