Πρόσωπο με Πρόσωπο Ι. Μπέργκμαν

Ο Ντίνο Ντε Λαουρέντις παρουσιάζει:

Πρόσωπο με Πρόσωπο, του Ίνγκμαρ Μπεργκαν 

Face to Face – Σουηδία – 1975 – Κοινωνικό – 129λ.

Πρωταγωνιστούν: Λιβ Ούλμαν, Έρλαντ Γιόσεφσον

Διανομή: Weird Wave

10 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

Η βραβευμένη ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με Χρύση Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας και υποψήφια για 2 Όσκαρ

Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ψυχικό βάθος στην οθόνη… και όμως, ο χαρακτήρας που δημιουργεί η Λιβ Ούλμαν σχεδόν μοιάζει να υπάρχει έξω από το σύμπαν που της παρέχει ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν». ROGER EBERT

→ Σύνοψη:
Η διακεκριμένη ψυχίατρος Τζένι Ίσακσον είναι παντρεμένη με τον επίσης επιτυχημένο ψυχίατρο Έρικ. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν την ψυχική ηρεμία της και την οδηγούν σε
νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης, με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Η ταινία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας και ήταν υποψήφια για 2 Όσκαρ, γυναικείας ερμηνείας και σκηνοθεσίας.

«Αυτή είναι μια ταινία για τη Ζωή, τον Έρωτα και τον Θάνατο. Και αυτό γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό. Να ασχολείται κανείς. Να σκέφτεται. Να ανησυχεί. Να είναι χαρούμενος για αυτό. ».
ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“Η Τέχνη του ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ”. ArteVisione gallery,

H γκαλερί ArteVisione παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “Η Τέχνη του ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ”. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη.