Eύζωνες, Τσαρούχια και Ελληνοπούλες τα γούρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Eύζωνες, Τσαρούχια και Ελληνοπούλες
τα γούρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
για το 2021

στο https://cycladic.gr/shop

 

Εύζωνες, Τσαρούχια και Ελληνοπούλες, τα τρία διαχρονικά σύμβολα του ελληνισμού, είναι τα γούρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το 2021!

Ta νέα, ευρηματικά γούρια είναι εμπνευσμένα από την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 και από την την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που εγκαινιάζει το Μουσείο στις 10 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια σπάνια, εμβληματική έκθεση που θα αποκαλύψει για πρώτη φορά στο κοινό την Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου με σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του Ελληνικού Νεοκλασικισμού, τοποθετώντας τα δίπλα σε σημαντικές αρχαιότητες από μεγάλα Μουσεία της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Χρυσές, αστραφτερές μινιατούρες από Τσαρούχια, Εύζωνες και Ελληνοπούλες, γίνονται σύμβολα τύχης, δύναμης και προστασίας για το 2021!

Το Τσαρούχι: είναι το πιο διαδεδομένο υπόδημα των χωρικών της ηπειρωτικής Ελλάδας μέχρι τον 19ο – αρχές 20ου αιώνα. Εγινε ιστορικό σύμβολο του αγώνα από την ενδυμασία των αγωνιστών του 1821.
Ο Εύζωνας: Οι Εύζωνες είναι επίλεκτοι στρατιώτες του ελληνικού στρατού, ευρύτερα γνωστοί ως τσολιάδες. Η στολή τους καθιερώθηκε επίσημα από τον Βασιλέα Όθωνα την οποία έφερε και ο ίδιος σε επίσημες εμφανίσεις.
Η Ελληνοπούλα: Η μινιατούρα της Ελληνοπούλας φοράει την παραδοσιακή ελληνική στολή που καθιερώθηκε από την βασίλισσα της Ελλάδας Αμαλία , ως επίσημη ενδυμασία της αυλής της. Τα επόμενα χρόνια αυτός ο τύπος ενδυμασίας με αφετηρία την βασιλική αυλή, διαδόθηκε στα αστικά κέντρα της Ελλάδας και μετεξελίχθηκε σε εθνική γυναικεία φορεσιά.
Πραγματοποιώντας τις αγορές σας στο https://cycladic.gr/shop ενισχύετε τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα του Μουσείου.
Το Cycladic Shop συνεχίζει να λειτουργεί μέσα από το eshop του με αποστολές σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση και παραλαβή από το shop Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 17:00 Τ. 210 7228321 (εσωτ. 107, 117, 153) | E. [email protected]


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
106 74, Αθήνα
Τ.: (+30) 210 7228321-3
cycladic.gr
Facebook.com/CycladicArtMuseum
Instagram: @Cycladic_museum

Γούρι: Ένα σύμβολο τύχης, δύναμης και προστασίας. Μια θετική αύρα που έρχεται από την αρχαιότητα για να απομακρύνει τα αρνητικά και να φέρει ευτυχία.

Ελληνοπούλα: Μινιατούρα Ελληνοπούλας με παραδοσιακή ελληνική στολή που καθιερώθηκε από την βασίλισσα της Ελλάδας Αμαλία , ως επίσημη ενδυμασία της αυλής της.
Τα επόμενα χρόνια αυτός ο τύπος ενδυμασίας με αφετηρία την βασιλική αυλή, διαδόθηκε στα αστικά κέντρα της Ελλάδας και μετεξελίχθηκε σε εθνική γυναικεία φορεσιά.

Εύζωνας: Οι Εύζωνες είναι επίλεκτοι στρατιώτες του ελληνικού στρατού, ευρύτερα γνωστοί ως τσολιάδες. Η στολή τους καθιερώθηκε επίσημα από τον Βασιλέα Όθωνα την οποία έφερε και ο ίδιος σε επίσημες εμφανίσεις.

Τσαρούχι: Το πιο διαδεδομένο υπόδημα των χωρικών της ηπειρωτικής Ελλάδας μέχρι τον 19ο – αρχές 20ου αιώνα. Το τσαρούχι έγινε ιστορικό σύμβολο του αγώνα από την ενδυμασία των αγωνιστών του 1821.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο