Ιωάννης Μπερβανάκης – single “Βασιλιάς”

 

Ιωάννης Μπερβανάκης – single “Βασιλιάς” από το επερχόμενο άλμπουμ “Μετά την πτώση”.

 

Ο Ιωάννης Μπερβανάκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σε ηλικία 11 χρονών έπιασε  στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο και αδιάκοπο ταξίδι στην τέχνη της μουσικής.

 

Το 2018 μετά την συμμετοχή του στο εργαστήρι τραγουδοποιΐας, με τον Φοίβο Δεληβοριά αποφάσισε να βάλει σε ένα μίξερ, τους στίχους του, τις επιρροές του, τον εαυτό του και να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ “Μετά την πτώση” ο τίτλος του, με οκτώ δέκα τραγουδάκια που να είναι Γιάννης..

 

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ υπολογίζεται, ελέω πανδημίας, την άνοιξη του 2021.

Στην πρώτη αυτή ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχεται και ο “Βασιλιάς”, 

ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα..

 Δείτε το βίντεο του τραγουδιού εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=0nSeX0bMzsw

 

Μπερβανάκης Ιωάννης

 

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σε ηλικία 11 χρονών έπιασε  στα χέρια του την πρώτη του κιθάρα και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο και αδιάκοπο ταξίδι στην τέχνη της μουσικής. Την  κλασική αυτή κιθάρα, σύντομα αντικατέστησε μία ηλεκτρική καθώς η αγάπη για όλο το φάσμα της ροκ μουσικής είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Αυτοδίδαχτος λοιπόν, μελετώντας τους αγαπημένους του κιθαρίστες και παράλληλα είχε και τα ακούσματα του περίγυρού του, της οικογένειάς του. Παραδοσιακά(κυρίως της Κρήτης), ρεμπέτικα και παλιά, καλά λαϊκά. Σε όλο αυτό το διάστημα έγιναν αρκετές οργανικές συνθέσεις και ηχογραφήσεις.

Ο σκληρός ήχος του έκανε ένα άλλο μεγάλο δώρο. Τον μύησε στον ήχο της κλασικής μουσικής, μέσα από συγκροτήματα συμφωνικού χέβυ μέταλ.

Έτσι παράλληλα με κάποια μαθήματα φωνητικής, κλασικού τραγουδιού και μετά από παρότρυνση της καθηγήτριάς του, ξεκίνησε τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά. Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή και δύο χρόνια Σύνθεσης. Το ένα διαδεχόταν το άλλο…

Το 2018 μετά την συμμετοχή του στο εργαστήρι τραγουδοποιΐας, με τον Φοίβο Δεληβοριά αποφάσισε να βάλει σε ένα μίξερ, τους στίχους του, τις επιρροές του, τον εαυτό του και να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ “Μετά την πτώση” ο τίτλος του, με οχτώ, δέκα τραγουδάκια που να είναι Γιάννης..

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ υπολογίζεται, ελέω πανδημίας, την άνοιξη του 2021.Στην πρώτη αυτή ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά περιέχεται και ο “Βασιλιάς”, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα..

 

Links

https://www.facebook.com/BervanakisGiannis

 

https://www.youtube.com/channel/UCCi-uBqmcEobQSUi7z6LjUw

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Paul Weller “Fat Pop” new album

Paul Weller “Fat Pop” Volume 1 Νέο album. Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company Το νέο album του σπουδαίου τραγουδιστή, τραγουδοποιού, band leader, Paul Weller, ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια

ÓLAFUR ARNALDS

ÓLAFUR ARNALDS Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 Θέατρο Ηρώδου Αττικού Αθήνα Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Μάϊου στις 13:00 (12:00 CET) Online

“Who’s Hurting Who” Jack Savoretti

Το lead single “Who’s Hurting Who” με τη συμμετοχή του θρυλικού κιθαρίστα Nile Rodgers, κυκλοφορεί σήμερα! Το album “Europiana” κυκλοφορεί στις 25 Ιουνίου. O ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα καλλιτέχνης Jack Savoretti,