Wendy Gibbins: Η χορογράφος των διάσημων παραδίδει μαθήματα έκφρασης

Wendy Gibbins: Η χορογράφος των διάσημων παραδίδει μαθήματα έκφρασης στην εποχή του περιορισμού.

Σε μία περίοδο που μοναδική δικλείδα ασφαλείας είναι η συνεχής υπακοή στους περιοριστικούς κανόνες των αρμοδίων, μία πρωτοφανής αμηχανία εμποδίζει την έκφραση συναισθημάτων και τις σωματικές κινήσεις.

 

Η πρωτοπόρος χορογράφος Wendy Gibbins έχει ένα όραμα: Η τέχνη ως οδηγός έκφρασης. Είναι ξεκάθαρα προσωπικό ζήτημα για τον καθένα το είδος τέχνης που θα αποτελέσει τη δική του πηγή αρμονίας, αλλά για εκείνη ο χορός ήταν πάντα ο αδιάσπαστος κρίκος ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή της.

Στα 80s, το όνομα Wendy Gibbins αναγραφόταν στα φυλλάδια για θεατρικές παραγωγές του Θανάση Βέγγου, της Ρένας  Βλαχοπούλου, του Στάθη Ψάλτη και του Κώστα Βουτσά. Ύστερα η ίδια φρόντισε να βρεθεί στο πρώτο τηλεοπτικό υπερθέαμα της χώρας μας Ciao Ant1, καθώς και δίπλα σε ονόματα που απασχολούν τα σημερινά ΜΜΕ.

Πώς βρέθηκε, όμως, μία Αγγλίδα χορεύτρια ανάμεσα στην αφρόκρεμα της ψυχαγωγίας της Ελλάδας; Αφού ταξίδεψε σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις ενώ εργαζόταν ως performer, η ηλιόλουστη Αθήνα και ο έρωτας που βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα συζύγου της έγιναν το σανίδι της δικής της χορευτικής σκηνής σε ηλικία μόλις 23 ετών.

 

Σύντομα γνώρισε τον Άγγλο χορογράφο, Garry Mardon. Η κοινή καταγωγή και η αγάπη τους για το χορό ήταν αρκετά για να γεννηθεί μία δυνατή φιλία-συνεργασία. Της πρότεινε να γίνει βοηθός του στο Ciao και μαζί εκτόξευσαν τον πήχη για κάθε τηλεοπτικό θέαμα που θα ακολουθούσε.

Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, δοκιμάστηκε μόνη της στο τομέα της χορογραφίας με σειρές εμφανίσεων δίπλα στην Άννα Βίσση, τους Antique, την  Έλενα Παπαρίζου, την Καίτη Γαρμπή και την Καλομοίρα, αλλά και στα σκηνικά videoclip αγαπημένων performer όπως του Χρήστου Δάντη και της Έλλης Κοκκίνου. Επιπροσθέτως, ταξίδευε σε αποστολές Eurovision όπως αυτή του boyband ONE στο ανεβαστικό «Gimme» που κατέκτησε την 6η θέση και το επιτυχημένο «Comme ci, Comme ça» της Ευρυδίκης με τον Δημήτρη Κοργιαλά.

Φτάνουμε στο 2008 και η πλέον γνωστή στο χώρο Βρετανίδα χορογράφος είναι συντελεστής στο πρωτοποριακό show “So you think you can dance” με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά και κριτές τον Πάνο Μεταξόπουλο με την Εβελίνα Παπούλια και το Μιχάλη Ναλμπάντη.

Η κρίση όμως ανέκοψε την καλλιτεχνική πορεία της. Στην καμπή αυτή αποφάσισε να διαμοιράσει την ενέργεια που αντλεί από το πάθος της. Αποστολή της έγινε να απλώσει το μικρόβιο του χορού μέσω μαθημάτων. Πλέον δηλώνει υπερήφανη να παρακολουθεί τις επιτυχίες των παλιών φοιτητών της όπως η Εύα Σταμάτη, η Μαρια Δελετζέ, ο Θοδωρής Γιαννόπουλος, η Ηρώ Χαλκίδη και ο Θοδωρής Σουρμελής.

Συνέντευξη Wendy Gibbins

https://www.youtube.com/watch?v=HeTxyIFB_w

Τώρα, όμως προέκυψε νέο εμπόδιο. Είναι γεγονός ότι ο Covid – 19 ταρακούνησε όλη την ανθρωπότητα. Μαζί με τις θλιβερές εξελίξεις όσον αφορά τα κρούσματα, αυξήθηκαν τα περιστατικά σε κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και υπερβολικά επίπεδα άγχους. Η Wendy Gibbins θέλησε να υπενθυμίσει στο κόσμο ότι υπάρχει μία φωτεινή διέξοδος που έχει παραμεληθεί αρκετά. Η τέχνη του χορού, εκτός από αποτελεσματική άσκηση για το σώμα, είναι θεραπεία για την ψυχή και το μυαλό.

Με μοναδικό εργαλείο το διαδίκτυο παραδίδει online μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση για να βοηθήσει τον κόσμο να ξεφύγουν από το ασφυκτικό περιβάλλον του σπιτιού τους μέσω της φαντασίας τους. Προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την εμπειρία του χορού όπως θα έπραττε για γνωστούς καλλιτέχνες. Από επαγγελματίες χορευτές έως εργαζόμενες νοικοκυρές, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν jazz τεχνικές, ασκήσεις στρέτσινγκ για ενδυνάμωση και τη χοροθεραπεία της ολιστικής κίνησης.

Μάθετε περισσότερα για την καριέρα αλλά και τα μαθήματα της από το website της:

https://wendygibbinsdance.com/el/

Ή ακολουθήστε τη στα Social Media:

Facebook | Instagram

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων