Ο Σπέρδουλος και η κόκκινη κλωστή

Ο Σπέρδουλος και η κόκκινη κλωστή

 

Η Ειρήνη και η Κλεώνη  με την ομάδα τους Art your voice φέτος τα Χριστούγεννα ξεσκονίζουν τις ιστορίες των καλικάντζαρων.

 

Διανύοντας το δεύτερο lockdown (τη στιγμή αυτή που γράφονται αυτές οι γραμμές) υπογράφουμε ένα μανιφέστο χαράς και παιχνιδιού με σεβασμό στα μέτρα προφύλαξης που μας θέλουν lock, αλλά σε καμία περίπτωση down!

 

Με ένα εικαστικό δρώμενο δημιουργικής αφήγησης αναβιώνουν τις ιστορίες τους και τις ξορκίζουν μαζί με εσάς και την οικογένεια σας.

Οι καλικάντζαροι μπορεί να έχουν ξεχαστεί πλέον αλλά αποτελούν ένα πολύτιμο σκεύασμα της ελληνικής παράδοσης ώστε να δει και να φωτίσει αυτά που φοβόμαστε και μας ταλαιπωρούν.  Και αφού κι εμείς έχουμε τη φόβους μας, αναβιώνουμε φέτος την παράδοση και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα καλλιτεχνικά ρίχνουμε φως σε αυτά που κρατάμε κρυμμένα….

 

Θα γνωρίσουμε τους καλικάντζαρους! Από που μας έρχονται και τι θέλουν. Θα τους χορέψουμε στο ταψί και θα γελάσουμε μαζί τους ή θα τους αφήσουμε να μας ξεγελάσουν αυτοί;

 

Στο τέλος θα μοιραστούμε αυτά που θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας αυτές τις μέρες που οι πόρτες του κόσμου είναι ανοιχτές και οι ευχές μας ακούγονται.

 

Παίρνουμε το μύθο των καλικάντζαρων και δημιουργούμε μια ξεχωριστή εμπειρία με την πρόθεση να αφήσει το αποτύπωμά της για όλο το χρόνο. Σας περιμένουμε!

 

Κλείστε τις θέσεις σε κάποια από τις προεπιλεγμένες ημερομηνίες για εσάς και τις οικογένειες σας ή διοργανώσετε ένα ιδιωτικό παιχνίδι για οικογένειες της επιλογής σας!

 

Η δράση είναι διαδικτυακή και διαρκεί 1 ώρα. Απευθύνεται σε παιδιά 4-10 ετών.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 

 

20/12 (Κυριακή) 6-7 μμ

26/12 – 27/12 (Σάββατο – Κυριακή) 5-6 μμ

09/01 – 10/01 (Σάββατο – Κυριακή) 5-6 μμ

 

Κόστος: 10 ευρώ οικογένεια σε ζωντανή μετάδοση

6 ευρώ σε βίντεο διαθέσιμο για χρήση 3 ημερών.

 

Για κρατήσεις θέσεων  [email protected]

 

Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/Art-your-voice-105142161470297

Υλικά : Κόκκινη κλωστή

Χαρτόκουτα ή χαρτόνι ( 20×20)

Χρώματα της προτίμησης σας

Κόλα

Πολύχρωμα χαρτιά (προεραιτικά)

Ψαλίδι

 

Βιογραφικά

 

Κλεώνη Μανουσάκη

Με λένε Κλεώνη και αγαπώ τη τέχνη γιατί όπως λέει και η αγαπημένη Luis Bourgeois, Art is a guarantee of sanity, η τέχνη είναι εγγύηση της λογικής, είναι ο τρόπος που πολλοί από εμάς βρίσκουμε για να μένουμε στα λογικά μας και να εκφραζόμαστε στον κόσμο.

Και αν έχω μάθει κάτι όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτή είναι ότι πρέπει να αφήνω τις προσδοκίες μου στην άκρη ώστε να φανερωθεί.

Αυτές τις μέρες η επαφή με τη φύση, η ποιοτική σύνδεση με αυτούς που αγαπάμε μας δίνουν αυτή την ευκαιρία. Παρότι πολλές δραστηριότητες μας έχουν μεταφερθεί στον διαδικτυακό χώρο, αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την ανάγκη μας για ζωντανή επαφή με τους άλλους ανθρώπους ούτε την ανάγκη μας για φρέσκο αέρα, αλλά να θυμόμαστε ότι είναι ένα ακόμα μέσο για επικοινωνία και σίγουρα όχι το μοναδικό!

Εμείς θα θέλαμε να βρισκόμαστε από κοντά αλλά αποφασίσαμε λόγω ανάγκης να βρεθούμε μαζί σας διαδικτυακά.

 

Η Κλεώνη Μανουσάκη έχει σπουδάσει καλών τεχνών στο Columbia College Chicago και διαδραστικές νέες τέχνες στο Tisch school of the arts NYU. Δουλεύει σαν εικαστικός περφόρμερ ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται με μαθήματα την αγάπη της για τη τέχνη με μικρούς και μεγάλους.

 

Ειρήνη Χέλιου

 

Είμαι η Ειρήνη και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς δημιουργία, αφού πιστεύω ότι η τέχνη είναι παντού! Τη μυρίζουμε σε κάθε λουλούδι που μας χαρίζει η φύση, την εντοπίζουμε στους κύκλους που κάνει το κουλουράκι στον καφέ μας όταν το βουτάμε για λιχουδιά και στους ήχους που κάνουν οι σταγόνες στη σκεπή μια βροχερή μέρα….

 

Η Ειρήνη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Με ισχυρή πίστη στο θέατρο ως παιδαγωγικό εργαλείο, ολοκλήρωσε το διετές εργαστήριο του Θεάτρου Πόρτα για το Εκπαιδευτικό Δράμα/Θέατρο. Είναι κάτοχος Master in Theatre Practice: Applied Theatre από το  πανεπιστήμιο  του Exeter (UK) με αντικείμενο έρευνάς της το Εκπαιδευτικό Δράμα/Θέατρο και τα άτομα με αυτισμό.

 

Έχει εκπαιδευτεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα Son-Rise® στις Η.Π.Α. (Autism Treatment Center of America). Έχει δημιουργήσει Το Κίτρινο Τετράδιο όπου εκπαιδεύει γονείς  ατόμων με αυτισμό στο παιχνίδι και παρέχει συνεδρίες παιχνιδιού σε αυτιστικά άτομα με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα