ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ:

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Να δούμε ξανά την Ακρόπολη. Καλύτερα. Περισσότεροι.

Δείτε εδώ το βίντεο από την προετοιμασία και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής: https://www.youtube.com/watch?v=s38uX6_kpcI&feature=youtu.be

Η Ακρόπολη, συνώνυμη της δημοκρατίας και όλων των επιτευγμάτων που έχουν συμβεί στο όνομά της, γίνεται ο φάρος που μας φωτίζει και δείχνει τον δρόμο για μια κοινωνία που εμπνέεται και εμπνέει τους πολίτες μέσα στους αιώνες. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παραδόθηκαν από την Πολιτεία οι αναβαθμισμένες υποδομές στον Ιερό Βράχο για άτομα με κινητικές δυσκολίες, με δωρεά και υλοποίηση του Ιδρύματος Ωνάση. Μία συμβολική κίνηση στο μνημείο με τον μεγαλύτερο συμβολισμό, που τονίζει τη σημασία των ίσων ευκαιριών σε όλους.

Μετά την παράδοση του νέου φωτισμού του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται και πάλι αρωγός στην Πολιτεία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραδίδουν ένα ακόμα σπουδαίο έργο υποδομής, ένα ολιστικής προσέγγισης έργο, που περιλαμβάνει έναν υπερσύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς, ουσιαστική αναβάθμιση στις τις δύο υφιστάμενες διαδρομές ΑμεΑ, καθώς και δύο τελευταίας τεχνολογίας golf-carts που θα λειτουργούν υποστηρικτικά στις ανάγκες των επισκεπτών με κινητικές δυσλειτουργίες.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση: «Στην Ακρόπολη προβάλλονται οι αξίες στις οποίες πιστεύει το Ίδρυμα Ωνάση: ο σεβασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο εκδημοκρατισμός της γνώσης, η ελεύθερη πρόσβαση όλων στον πολιτισμό. Οι διαδρομές ατόμων με κινητικές δυσλειτουργίες κάθε είδους, όπως και ο λειτουργικός ανελκυστήρας πλαγιάς, έργα τα οποία αναλάβαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, είναι ο κατάλληλος συμβολισμός σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο φως. Όπως αυτό που εκπέμπει ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης.»

Ο νέος υπερσύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς κατασκευάστηκε από τη διεθνώς αναγνωρισμένη ιταλική εταιρεία Maspero Elevatori και πιστοποιείται από την TÜV Hellas (TÜV Nord). Με τεχνολογία αιχμής, άρτιος αισθητικά και λειτουργικά, προσφέρει άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια, εξασφαλίζοντας την εύκολη μετακίνηση προς και από τον Ιερό Βράχο. Πρότυπος και μοναδικός στην κατηγορία του παγκοσμίως, ο νέος ανελκυστήρας της Ακρόπολης είναι ο μόνος που η μεταβλητή γωνία του πλησιάζει την ορθή, ενώ η περιμετρική γυάλινη επένδυσή του προσφέρει μια μοναδική πανοραμική θέα.

Το έργο συμπληρώνουν οι δύο ειδικές διαδρομές για ΑμεΑ, οι οποίες ξεκινούν από την επάνω έξοδο του ανελκυστήρα πλαγιάς, εκτείνονται μπροστά από τα Προπύλαια και φθάνουν μέχρι τη Νότια Κλιτύ, αποκαθιστώντας τις αρχαίες χαράξεις της οδού των Παναθηναίων. Με απόλυτο σεβασμό στο μνημείο, όλο το εγχείρημα βασίστηκε σε μέρος ειδικής μελέτης για την αποκατάσταση των εδαφών του χώρου, η οποία εκπονήθηκε από τον ακαδημαϊκό και Προέδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, κ. Μανόλη Κορρέ.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων πραγματοποιήθηκαν με στόχο να γίνει προσβάσιμος σε ανθρώπους κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και, ταυτοχρόνως, να είναι εγγυημένη η απόλυτη ασφάλεια και προστασία του μνημείου, καθώς σε όλη τη διάρκεια των εργασιών υπήρχε ομάδα επιβλέποντων αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παράδοση των έργων έγινε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του Προέδρου της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Μανόλη Κορρέ, ο οποίος και ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στον Ιερό Βράχο.

O πολιτισμός αφορά την κοινωνία στο σύνολό της. Αλλάζοντας την πόλη, αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι. Για το Ίδρυμα Ωνάση, η ίση πρόσβαση, τα ίσα δικαιώματα και η Δημοκρατία είναι θέματα πολιτισμού και παιδείας, και έτσι το Ίδρυμα με χαρά στάθηκε αρωγός στην πρόσκληση της Πολιτείας τόσο για τον φωτισμό όσο και για τις υποδομές ΑμεΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων