Αδάμ Τσαρούχης – Τραγουδιστής

 

 

Καλώς ορίσατε  στο full-time.gr

 Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν την περίοδο.

 

 

  1. Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές …

 

Σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά σε όλους από όλες τις απόψεις. Μια χρονιά που ήρθε να μας μάθει πολλά πράγματα. Να μας ξεβολέψει από αυτά που είχαμε μάθει.

 

  1. Πως νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;

Αρκετά κουρασμένος σίγουρα από τον περιορισμό και την έλλειψη της δουλειάς μας. Μας έχουν λείψει πολύ οι φίλοι και η συνεργάτες μας η επικοινωνία με τον κόσμο και σίγουρα  η σκηνή.

 

  1. Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;

 Την μέρα που έγινε το πρώτο lockdown με βρήκε να έχω ξεκινήσει να πάω στην Κρήτη για να κάνω συναυλίες. Θυμάμαι ακόμα την αντίδρασή μου όταν με κάλεσαν και ενώ ήμουν στο αυτοκίνητο για το αεροδρόμιο να πρέπει να γυρίσω πίσω. Μια δύσκολη στιγμή για όλους μας, μιας και ακυρώθηκαν αρκετές παραστάσεις και συναυλίες σε όλους τους καλλιτέχνες. Ένα τρομερό άγχος για το τι έρχεται.

 

 

  1. Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;

Προσπάθησα να φτιάξω το χώρο μου. Έκανα αρκετές αλλαγές μέσα στο σπίτι. Πράγματα που ήθελα καιρό να φτιάξω και δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ.

 

  1. Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;

Νομίζω και τα δύο. Η καραντίνα μας έδωσε την αφορμή να καθίσουμε και να σκεφτούμε πολύ. Να δούμε κάποια πράγματα από άλλη σκοπιά. Να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα.

 

  1. Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;

Σίγουρα είδαμε αρκετά πράγματα από άλλο πρίσμα. Είδαμε αρκετές αλήθειες για το επάγγελμά μας. Πόσο αδιάφορο είναι για την κυβέρνηση και ότι δεν υπάρχει μέριμνα για τους καλλιτέχνες. Για εμένα προσωπικά ήταν και είναι μια περίοδος σκέψης και αναζήτησης για το τι θέλω να κάνω στην δουλειά μου.

 

  1. Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια? Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από 10 μήνες;

Το σίγουρο είναι ότι η πολιτεία δεν ασχολήθηκε σοβαρά για τους ανθρώπους της τέχνης και τους καλλιτέχνες υπάρχουν αυτή την στιγμή καλλιτέχνες που δυσκολεύονται πολύ οικονομικά και δεν υπάρχει πρόνοια για αυτό. Νομίζω η κατάσταση αυτή μας έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα πως πρέπει όλοι οι καλλιτέχνες πλέον να σκεφτούμε πιο σοβαρά αυτό που κάνουμε και να θέσουμε όρια έτσι ώστε να υπερασπίσουμε την δουλειά μας.

 

8.Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στον καλλιτεχνικό κλάδο. Κυρίως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε την δουλεία μας τόσο ατομικά και για πρώτη φορά να γίνουμε μια γροθιά για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας.

 

  1. Για τις online παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

Είναι σίγουρα μια λύση για τους καλλιτέχνες οι online παραστάσεις ή συναυλίες. Σίγουρα δεν έχουν τη μαγεία που έχει η ζωντανή εμπειρία και την αμεσότητα μιας παράστασης, αλλά σίγουρα η τέχνη δεν μπορεί να σταματήσει και είναι και ένα μέσο για να ζήσουν αρκετοί  άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη.

 

  1. Πώς φαντάζεστε τη νέα χρονιά;

 

Επειδή είμαι ένας θετικός άνθρωπός θα ήθελα μια πολύ καλύτερη χρονιά για όλους. Γεμάτη χαρά , αγάπη , και χαμόγελα.

 

  1. Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)

Κρατάω σίγουρα την εσωτερικότητα αυτής τις περιόδου, τουλάχιστον για μένα και την αναθεώρηση πολλών πραγμάτων και πετάω τη λύπη και τη μοναξιά που είχε η καραντίνα.

 

  1. Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

Θα αφιερώσω τους στίχους του τελευταίου μου τραγουδιού σε μουσική & στίχους  της  Πέννυ Μπαλτατζή ” αισθήματα μου εσείς ανήμερα θέλετε να είστε μια χίμαιρα , τις μοναξιάς τα απομεσήμερα δεν είναι για εσάς”  Ελπίζω σε ένα πολύ  πιο όμορφο αύριο.

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα