10th ARGO FILM FESTIVAL

10th ARGO FILM FESTIVAL

Μια δεκαετία πέρασε από τότε που ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood, Terry Dougas  μαζί με μια ομάδα φοιτητών στο Βόλο και την πολύτιμη συμβολή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου δημιούργησαν το Argo Film Festival.

Μια δεκαετία με πολύ κόκκινο χαλί, εντυπωσιακά φώτα, μαρμάρινα αστέρια, πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών, φαντασμαγορικά events, αλλά και με πολλή ουσία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ λοιπόν, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, κρατά τον Θεσμό ζωντανό με την διοργάνωση του Επετειακού 10ου Argo Film Festival, ακόμη και σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία που βιώνουμε.

Ο Terry Dougas σημείωσε:
“Το Φεστιβάλ συνεχίζει κανονικά τη δράση του, γιατί πιστεύω πως οι τέχνες είναι ένα βασικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας, πόσο μάλλον αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Φανταστείτε πως θα ήταν η καθημερινότητα μας στην καραντίνα, χωρίς ταινίες, μουσική και βιβλία. Έτσι, προχωράμε και φέτος με την βράβευση νέων καλλιτεχνών και φυσικά με την απόδοση φόρου τιμής σε δύο τεράστια αστέρια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Δυο ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία και μαζί τους μεγαλώνουν και οι νέες γενιές.”

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκε το Οnline Διαγωνιστικό Τμήμα με τα αποτελέσματα των Τριών Μεγάλων Νικητών, οι οποίοι, με αριστοτεχνικό τρόπο, έθιξαν καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Μέσα από το Online Voting το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες, αφού αυτές πρώτα έχουν προ-επιλεχθεί από την Κριτική Επιτροπή της διεθνούς εταιρίας παραγωγής ταινιών 1821 Pictures.

Όσοι δεν καταφέρατε να τις δείτε, αρκεί να επισκεφτείτε την πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα μας, στο www.argofilmfestival.gr .

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. North Pier του Dylan Howell
2. Happy της Julie Anastasopoulou
3. Forbidden Fruit του Tommy King

Αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης αποτελούν και τα δύο νέα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια που αφιερώνονται σε δύο από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αυτά τα Έργα τέχνης έχουν ήδη τοποθετηθεί και δεσπόζουν στον τοίχο του Ιστορικού Κινηματογράφου «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου, όπου επισκέπτες και περαστικοί έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάζουν ως ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα, μαζί με αυτά των Κώστα Βουτσά, Μάρθας Kαραγιάννη, Δέσποινας Στυλιανοπούλου, Γιάννη Βόγλη, Γιώργου Κωνσταντίνου, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Ζωής Λάσκαρη και Άννας Φόνσου.

Αποδέκτης του φετινού βραβείου θα είναι ο γιος τους, Γιάννης Παπαμιχαήλ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν τους, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο ίδιος δήλωσε:
“Με μεγάλη συγκίνηση αποδέχτηκα την πρόταση του Τέρι για την βράβευση των γονιών μου στο 10ο Επετειακό Argo Film Festival. Είναι μια πολύ ξεχωριστή διοργάνωση που αποτελεί τη γέφυρα του παλαιού με το καινούργιο. Ένα φεστιβάλ που εμπνέει τους νέους κινηματογραφιστές με τα κατορθώματα των παλαιών.”

Αξίζει να αναφερθεί πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική υποστήριξη των οικογενειών Ζησόπουλου και Δριμαρόπουλου.

Λεζάντες
1.Το North Pier του Dylan Howell ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς ως η καλύτερη ταινία του 10ου Argo Film Festival
2.Ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood και συν-δημιουργός του το Argo Film Festival ,Terry Dougas
3. Το Argo Film Festival αφιερώνει ένα Τιμητικό Μαρμάρινο Αστέρι στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ
4.Αφιερωμένα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη τα φετινά Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια του Argo Film Festival
5. Τα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια του Argo Film Festival
6.Το Argo Film Festival αφιερώνει ένα Τιμητικό Μαρμάρινο Αστέρι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη
7.Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, γιός του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη θα είναι ο αποδέκτης των βραβείων
8.Τα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια του Argo Film Festival

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και