Πολύνα Γκιωνάκη – Ηθοποιός

Καλώς ορίσατε στο full-time.gr

Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν την περίοδο.

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές
Απ.: Εγκλεισμός – φόβος – έλλειψη επικοινωνίας – τέλος επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

 

Πως νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;
Απ.: Κάνω υπομονή, πιστεύω στην επιστήμη κι ελπίζω…

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;
Απ.: Η πρώτη μου αντίδραση ήταν μεγάλη στενοχώρια αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα κρατήσει αυτός ο εφιάλτης τόσο καιρό!

 

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;
Απ.: Ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να γράφω και καταπιάστηκα με τη συγγραφή θεατρικού έργου. Αυτό ήταν για μένα μια λύτρωση.

 

Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;
Απ.: Όχι, δεν ήταν λύση για να ξεφύγω από το γεγονός αλλά μου δόθηκε ο χρόνος που σε διαφορετική περίπτωση είναι λιγοστός.

 

Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;
Απ.: Το μόνο ξεκαθάρισμα που έγινε είναι να σκεφτούμε όλοι περισσότερο τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε, τα λάθη μας, τις επιθυμίες μας και να ανακαλύψουμε τους αληθινούς φίλους μας.

 

Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια? Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από 10 μήνες;

Απ.: Δεν πιστεύω ότι η πολιτεία ήταν ανεπαρκής να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τους καλλιτέχνες και όλο τον κόσμο πιστεύω ότι τους στήριξε και φυσικά τα επιδόματα δεν αρκούν για να ζήσουν οι άνθρωποι αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό που συνέβη παγκοσμίως ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ότι η Ελλάδα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες και ας σταματήσουμε κάποια στιγμή να γκρινιάζουμε και να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στην εξουσία.

Εξουσία δεν είναι μόνο αυτοί που μας κυβερνάνε, εξουσία είμαστε κι εμείς γιατί εμείς επιλέγουμε ποιος θα μας κυβερνήσει.

 

Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)
Απ.: Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω έντιμα όπως δούλευα τόσα χρόνια.

Για τις online παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

Απ.: Θεωρώ ότι ήταν μία λύση αλλά με τίποτα δεν μπορώ να δεχτώ ότι η ατμόσφαιρα του θεάτρου, η άμεση επαφή του κόσμου με το κοινό, η σκοτεινή αίθουσα μπορούν να αντικατασταθούν μέσα από μία οθόνη υπολογιστή.

 

Πως φαντάζεστε τη νέα χρονιά;
Απ.: Το τι μας επιφυλάσσει κάθε χρόνος δεν το ξέρουμε. Επιθυμώ όμως ο καινούριος χρόνος να μας φέρει υγεία σωματική, ψυχική, πνευματική και να ζούμε δίχως φόβο.

 

Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)
Απ.: Κρατάω ότι τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου και γι αυτό βίωσα τον εγκλεισμό μόνη στο σπίτι χωρίς πανικούς και υστερίες.

 

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;
Απ.: I will survive.

Σας ευχαριστώ πολύ
Πολύνα Γκιωνάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας Κώστας

Φως! Ω, πού είναι το φως;

Φως! Ω, πού είναι το φως; Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ   Κυριακή 12 Μαΐου 2024  Ώρα έναρξης: 19.30 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής